Знайомий, який працював у ресторані в Англії, розповів, що потрібно додавати в масло при смаженні м’яса, щоб не було бризок і запаху

Іноді зовсім несподівані прийоми допомагають вирішити давно набридлі проблеми. Наприклад, під час смаження стейка, можна позбутися від олійних бризок зовсім нетривіальним, але доступним способом.

Його впізнав мій друг під час стажування в Англії в якості шеф-кухаря. Його колеги використовували цей спосіб і поділилися секретом.

Приправа для масла

Для того щоб скористатися порадою від кращих кухарів Лондона, приготуйте наступні продукти:

  • два шматки м’яса для стейка – яловичина, баранина, птиця або свинина;
  • дві столові ложки масла рослинного;
  • дві столові ложки пшеничного борошна тонкого помелу.

Процес приготування на маслі, яке не бризкається в різні боки, заливаючи плиту і одяг кухаря, виглядає так:

  • Поставте чисту і суху сковороду на вогонь. Налийте в теплу розігріту сковороду необхідну кількість масла.
  • Підсипте борошно в тепле масло, не доводячи його до високих температур.
  • Розмішати борошно з маслом і продовжувати розігрівати, постійно помішуючи.
  • Стежте, щоб борошно не подгорала. Для цього режим полум’я повинен бути добре вивчений і виставлений на оптимальну температуру для смаження олії.
  • Ви помітили, що масло не бризкає в усі боки, а борошно в цей час прекрасно обсмажується, приймаючи рум’яний вид? Це відмінна основа для обжарювання м’яса.
  • Тепер в сковороду з підготовленої гарячої обсмаженням викладаємо два шматки м’яса. Смажимо спочатку з одного боку, потім перевернути шматки і обсмажити з іншого боку.

В результаті у вас вийде дивно ніжний стейк з рум’яною скоринкою.

А плита і предмети навколо залишаться чистими і не забрызганными киплячим маслом.

Готове красиво обсмажене м’ясо можна подавати до столу на блюді, яке попередньо підігрійте, щоб зберегти температуру м’яса. Гарнір – будь-який, по смаку і настрою.

Важливо: якщо потрібна ще насмажити м’ясо, то сковороду після смаження треба вимити і витерти насухо. Для приготування таких шматків м’ясо треба використовувати тільки чисте масло і дві ложки борошна, тобто приготувати суміш заново, інакше борошно і масло почнуть підгоряти, якщо їх використовувати вдруге.

Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *