Знайома з Греції навчила робити чізкейк без сиру, який буквально тане в роті

Чізкейк без сиру, можете собі таке уявити? Але це дійсно можливо. Цей грецький десерт мені порадила подруга, яка вже кілька років живе в цій сонячній країні контрастів. І я хочу вам сказати, що рецепт цього пирога підійде навіть для веганів, адже сир можна замінити смачним альтернативним продуктом.

Інгредієнти для чізкейку без сиру

Що потрібно для приготування:

  • вершковий або ванільний пудинг – 4 шт.;
  • грецький йогурт – 400 г;
  • яйця – 8 шт.;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • ванільний цукор – 2 ч. л.;
  • рослинне масло – 1 склянку;
  • пісочне печиво – 250 г;
  • топлене масло – 150 р.

Як приготувати цей пухнастий і легкий пиріг

Для приготування грецького чізкейку беремо печиво подрібнюємо його в крихту. Додаємо топлене масло і все перемішуємо до однорідної консистенції. Отримане тісто викладаємо на дно форми, формуючи основу для чізкейку.

Жовтки відділяємо від білків, додаємо цукор (в тому числі ванільний), збиваємо. Паралельно поступово додаємо кремовий пудинг, масло і грецький йогурт.

Окремо збиваємо білки до стану жорсткої піни і додаємо до маси.

Виливаємо отриману начинку у форму з шаром печива.

Відправляємо десерт в духовку і випікаємо протягом 90 хвилин, виставивши температуру до 180проС. Можете накрити чізкейк фольгою після закінчення половини цього часу, щоб він не підгорів.

Подаємо до столу остившім. Додатково десерт можна декорувати свіжими або замороженими ягодами, посипати цукром кондитерських або пудрою.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *