Завжди з гидливістю видаляла “білу штуку” в яйці. Нещодавно дізналася, що її наявність свідчить про якість яєць

Відомо, що яйця несуть чимало користі для здоров’я. Вони містять багато білка, кислот омега-3, а також знижують ризик інсультів. Однак ви, швидше за все, не знали, що у яйцях є щось ще, що називається халаза. Напевно ви помічали її, але навіть не припускали, що це щось ще і має свою назву.

Халаза – це біла тягуча частина яйця, прикріплена до жовтка. Зазвичай це виглядає як два відростка по обидва боки жовтка. Найкраще їх можна розглянути перед приготуванням.

Їстівне чи?

Яйця, які ми їмо, не запліднені і походять від курей. Якщо ж запліднити яйцеклітину, всередині буде розвиватися маленький курча, і саме халаза дозволить йому залишитися всередині жовтка. Можна сказати, що це така своєрідна пуповина, по якій надходять поживні речовини.

Деяким це може здатися трохи відразливим, однак халаза на 100% їстівна. Також, якщо ви бачите її всередині вареного яйця, це хороший знак. Чим біліше, тим краще.

Наявність халазы означає, що яйце свіже. Чим він старше, тим важче побачити халазу. Якщо ж ви не бачите її взагалі, значить, це яйце не рекомендовано до вживання.

Коли наступного разу будете готувати омлет або яєчню, зверніть увагу на цю маленьку, але дуже важливу деталь. Тепер ви знаєте трохи більше про те, як визначити свіжість яйця, і можете поділитися цим секретом з друзями.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *