Запікаю царський свинячий мову, використовуючи сметану і хрін: виходить шалено смачно

Завдяки м’якій текстурі, поживної та вітамінної цінності, а також вишуканого смаку свинячий язик вважається справжнім делікатесом. І я повністю згодна з цією думкою! Останнім часом почала частенько його готувати. І роблю це тільки за рецептом, яким поділилася зі мною свекруха. Зараз розповім його і вам.

Кілька важливих моментів

Для приготування мови по-царськи необхідно попередньо відварити. І в цьому, здавалося б, нехитрій справі потрібно врахувати кілька важливих моментів:

  1. Мову треба добре промити під проточною водою. Деякі господині в цей же час його чистять, але за порадою свекрухи я відкладаю на потім, щоб разом з плівкою не зрізати і м’якоть.
  2. Для того щоб свинячий язик вийшов м’яким, перед варінням його треба замочити на 30 хвилин.
  3. Мова не потрібно солити під час варіння! Він вийде набагато смачніше, якщо зробити це коли він буде готовий.
  4. В залежності від розмірів, мова може варитися від 1,5 до 3,5 годин. Не забувайте знімати пінку під час варіння! Приблизно за півгодини до закінчення процесу додайте в бульйон моркву, цибулю, корінь селери, лавровий лист.
  5. Кулінари рекомендують зливати першу воду приблизно через 15 хвилин після закипання. Після цього потрібно повторно промити мову, залити його новою водою і поставити на плиту. До речі, краще всього не давати воді сильно кипіти. Достатньо легкого бурління.

Щоб легко очистити мову від плівки, потрібно після варіння пару хвилин потримати його під холодною водою. Якщо після цього він все одно погано чиститься, значить мова ще не готовий.

Я знайшла спосіб, як позбавити помідори від фітофтори. Допомагає часниковий розчин
21 рік тому Софі Марсо зіграла дівчину Бонда у фільмі “І цілого світу мало”
Слимаки бояться мою пекінську капусту. А все спасибі меленого перцю і гірчиці

Мова по-царськи

Крім вареного мови для приготування страви також знадобляться:

  • ріпчаста цибуля;
  • протертий хрін;
  • сметана;
  • твердий сир.

Готове? Тепер справа за малим.

Етапи приготування

Вашого активної участі знадобиться не так вже й багато. Слідуйте простому порядку дій:

  • Наріжте мова шматочками товщиною приблизно 1,5 см.
  • Цибулю наріжте кільцями і обсмажте до золотистого кольору.
  • Викладіть мова у форму для запікання, наверх додайте цибулю і соус, який складається з сметани і хрону (я беру по дві столові ложки цих продуктів, а ви можете орієнтуватися на свій смак).
  • Сир натріть на дрібній тертці і посипати зверху.
  • Поставте мову в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Найсмачніше блюдо в холодному вигляді. А значить, його можна сміливо готувати заздалегідь, а не перед самим приходом гостей. Мова, приготований за цим рецептом, завжди виходить соковитим і дуже ароматним. Тому він займає заслужене місце в списку моїх коронних страв.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *