У кожної господині є свої секрети приготування м’яса. Хтось його гасить за рецептом, хтось смажить, хтось варить або запікає в духовці. Але ще яловичину можна тримати в алкоголі, після чого ми отримаємо дуже смачну закуску до пива або яку можна буде класти на хліб, щоб покуштувати корисний і апетитний бутерброд.
Спосіб приготування
Готується така закуска дуже просто. Нам знадобляться такі компоненти, як:
- кілограм яловичини;
- 150 мл горілки або бренді;
- по 100 грам солі та цукру;
- чайна ложечка чорного перцю;
- жменю перцю горошком;
- 3 столові ложки соняшникової олії.
Першим ділом промиваємо м’ясо і видаляємо з нього жирові прошарки і плівку. Потім беремо глибоку миску або ємність для запікання, кладемо туди целофановий пакет, повністю розгорнувши його, і на дно викладаємо сіль, цукор і перець.
Зверху кладемо м’ясо, заливаємо його алкоголем і зав’язуємо пакет міцно-міцно. Потім її трясемо, щоб весь маринад змішався і повністю покрив яловичину, так і відправляємо мяско в холодильник на три доби.
Коли ми його витягнемо, слід осушити закуску паперовим рушником, щоб позбавити м’ясо від залишків вологи і запаху алкоголю.
Ну а тепер залишається лише насолоджуватися м’ясом, яке буде просто танути в роті і викликати відчуття справжнього блаженства.
Головне, при приготуванні поливати яловичину тільки самим якісним алкоголем, адже в іншому випадку наша закуска буде зіпсована.