Як я готую їстівний гліттер: з ним будь-яку страву можна зробити незвичайним і святковим

Цікавим способом прикрасити пончики, кекси, печиво та іншу випічку є використання спеціального харчового блиску. Гліттер для декорування десертів без проблем можна придбати в магазині. Але деяким подобається виготовляти його своїми руками. Зробити їстівний блиск самостійно на власній кухні – що може бути цікавіше і веселіше?

Пропоную познайомитися з методами виготовлення різних типів продукту, що розрізняються розміром, кольором та інтенсивністю сяйва. Охочі можуть вибрати для себе підходящий рецепт.

Як виготовити простий їстівний гліттер з сирим цукром

Знадобляться інгредієнти:

  • Сирої або тростинний цукор – 60 мл (1-4 склянки).
  • Харчова фарба (рідка, натуральна або гелева).
  • Шімер дрібнозернистий з тилозой або Gum-Tex (порошком) – 4,9 мл (1 чайна ложка).
  • Пил або фарба для аерографа – не менше 1,2 мл (1-4 чайної ложки ).
  • Окріп – 60 мл (1-4 склянки).

Технологія

Діють так:

“Франкенштейн”, “Дракула” і “Знедолені”: 10 найбільш часто экранизируемых книг
Тельці схожі на Чубакка: які герої “Зоряних воєн” уособлюють кожен знак
Рятую свій город від шкідників за допомогою пива: методом навчив сусід

  1. Розігрівають духовку до 177 °C. Деко застеляють пергаментним папером. Можна скористатися силіконовим деко. Використовувати упаковку з пластику знавці не рекомендують.
  2. Відміряють вказане в рецепті кількість цукру (тростинного або сирого). Краще брати крупнозернистий, а не гранульований продукт, оскільки останній дає менш вдалий результат. Цукор-пісок використовують при бажанні додати сяйво, а саме колір.
  3. Далі в невеликій ємності змішують продукт з харчовим барвником (достатньо кількох крапель) – рідким або гелем. Можна виготовити барвник самостійно, використовуючи натуральні інгредієнти: спеції, фруктові соки або овочі.
  4. Перемішують до тих пір, поки колір цукру не знайде стійкість. При бажанні отримати декілька різних відтінків можна змішати різні барвники. Приміром, до зеленого глиттеру додають одну краплю синього і дві краплі жовтого.
  5. Потім цукор розподіляють по листу. Фахівці рекомендують для більш рівномірного розподілу продукту скористатися зміщеною лопаткою або ложкою. Чим більш тонким шаром буде викладений цукор, тим він спечеться швидше.
  6. Процес може тривати від 7 до 9 хвилин. Після того як цукор висохне, деко відразу ж потрібно вийняти з духовки. У противному випадку продукт розтане і злипнеться.
  7. Після того як блиск охолоне, його розминають пальцями.

Для зберігання продукту (протягом півроку) використовують герметичний контейнер. З часом блиск і колір блискіток може потьмяніти, тому фахівці рекомендують не допускати потрапляння на них прямих променів світла.

Буде 603 кінських сили: тестується оновлений 2021 Mercedes-E63 AMG
Кавун, цемент, 2 рукавички: робимо красиве кашпо для дачі
У понеділок, 15 червня розпочнеться Петрів піст: на що звернути увагу віруючим

Як виготовити блиск з гуммиарабиком (яскраво забарвлений)

Знадобляться інгредієнти:

  • 2,5 мл (одна – дві чайні ложки) гуміарабіку.
  • Вода (гаряча) – 2,5 мл (одна-дві чайні ложки)
  • 2,5 мл (одна-дві чайні ложки) харчового барвника для розбризкування або не менше однієї-двох чайних ложок блиску-пилу.

Приготування

  1. Духовку розігрівають до 138 °C і вистилають деко пергаментним папером. Можна скористатися силіконовим деко, але не пластиковою упаковкою, оскільки вона для духовки є небезпечною.
  2. Відміряють в невелику ємність 2,5 мл (одну-дві чайні ложки) гуміарабіку. Цей продукт є загусником, який використовують переважно в начинках глазурі. Гуміарабік має клейкими властивостями. Його можна придбати в спеціалізованих магазинах або пекарнях, в також в Інтернеті.
  3. В гарячій воді змішують кілька крапель харчового барвника для аерографа. Починати рекомендується з одного-двох чайних ложки (2,5 мл) гарячої води. Гуммиарабиком відмінно вловлюється колір, тому додавати його слід обережно.
  4. Розмішують до повної однорідності колера. Якщо фарби для аерографії не є, можна використовувати замість неї блиск-пил. Починають з однієї-двох чайних ложкек (2,5 мл) та при необхідності додають більше.
  5. Наносять суміш на деко з розкладеної на ньому підкладкою за допомогою невеликої пензлика. Слід як можна більш рівномірно розподілити її по поверхні. Цим буде забезпечено рівномірність випікання блиску.
  6. Процес повинен тривати близько десяти хвилин. Готовий блиск повинен добре висохнути і відшаровуватися від листа.
  7. Розбивають його на частини вручну або за допомогою дерев’яної ложки. Більш дрібне зерно можна зробити, пропустивши гліттер через ситечко для чаю або сито.

Їстівний блиск зберігають у банку або герметичному контейнері. Для продовження його терміну придатності необхідно триматися подалі від сонячного світла і води.

Норвезької принцеси погрожували з-за її відносин з афроамериканцем
Прогулянки на повітрі після вечері: як працювати над своїм тілом, поки закриті зали
Традиційний ярмарок коней в Эплби, найбільша в Європі, все ж відбулася

Про приготуванні екстра блискучого желатинового блиску

Інгредієнти:

  • Неароматизований желатиновий порошок – одна столова ложка (15 мл).
  • Вода – три столові ложки (44 мл).
  • Пил-блиск або фарба для аерографа – близько 1-4 чайної ложки (1,2 мл).
  • Рідкий харчовий барвник (за бажанням).

Особливості приготування

Діють так:

  1. У невелику миску відміряють одну столову ложку (15 мл) желатинового порошку (неароматизированного). Слід уникати використання ароматизованого желатинового порошку, оскільки він зазвичай буває забарвлений. Це може несприятливо позначитися на продукті.
  2. Додають три столові ложки (44 мл) води. Суміш розмішують за допомогою ложки або невеликого шпателя до загустіння.
  3. Для цього може знадобитися близько п’яти хвилин. Білу піну, яка може з’явитися, викидають.
  4. Додають харчовий барвник для розбризкування або блиск-пил. Починати потрібно з невеликої кількості (по одній-чотири чайних ложок (1,2 мл) і додають більше, до отримання бажаного відтінку. Посилити інтенсивність сяйва можна, застосувавши для аерографа фарбу з перловим блиском або гель-пасту (кілька крапель) бажаного відтінку.
  5. Далі желатинову суміш викладають на великий аркуш ацетату або пластику. Можна також використовувати для цього пластикову дошку. Деко, покритий плівкою з поліетилену, також відмінно підійде. Желатин слід наливати в самий центр пластику, щоб виключити його витік з боків. Якщо суміш не розтікається по поверхні природним чином, для його вирівнювання можна використовувати зміщений шпатель. Щоб блиск протягом ночі встиг затвердіти, його розміщують перед вентилятором або осушувачем, включивши прилад на невисокій швидкості. Повністю висохлий желатин повинен згорнутися і відшаруватися від пластикового листа.
  6. Розбити блиск можна за допомогою кавомолки або кухонного комбайна. Далі його просівають через сито, повторно шліфують.

Зберігати продукт рекомендується в герметичній ємності (банку або контейнері) далеко від сонячних променів і вологи.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *