Як смажити м’ясо так, щоб воно вбирало менше масла: секрет від моєї свекрухи

Я дуже люблю їсти смажене м’ясо, але з-за того, що воно вбирає багато масла, раніше готувала його собі рідко, так як жирна їжа дуже калорійна і шкідлива. Але свекруха навчила мене, як потрібно смажити м’ясо, щоб воно було зовсім нежирним, але дуже смачним, ніжним і апетитним.

Лайфхак за смаженні м’яса

І виявляється, для того, щоб готове блюдо було таким, як треба, смажити м’ясо слід при максимальних температурах. Тобто спочатку на сковороду слід налити побільше олії і поставити її на вогонь, щоб ємність розжарився до червоного. А потім на неї вже викладається шматок м’яса і смажиться при тій же максимальній температурі до готовності з обох сторін. Головне, щоб олії було багато і воно оточувало м’ясо з усіх боків.

І тоді, як це не дивно, готове блюдо не буде жирним. Правда, в результаті м’ясо сильно зменшиться в розмірі, але з-за високої температури зміниться структура білка і він почне відштовхувати від себе рідину. З-за цього всі поглинене м’ясом масло буде швидко випаровуватися, а значить, на виході жир відчуватися не буде взагалі. А яка скоринка буде хрустка на такому смаженому м’ясце – словами не передати! Є його буде суцільне задоволення, тим більше що від його поїдання організм отримає тільки користь і ніякої шкоди.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *