Піца з тортилії — ідеальне блюдо для літнього пікніка, яке можна легко і швидко приготувати навіть поза домом. Особливо актуальним цей рецепт стане для тих, хто не любить возитися з тестом.
Інгредієнти
Для піци:
- 2 пшеничні тортильї;
- 6 скибочок шинки;
- 1 стакан тертого сиру;
- ¼ Солодкого перцю;
- жменя томатів черрі;
- жменя оливок.
Для соусу:
- невеликий пучок свіжого базиліка;
- невеликий пучок рукколи;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 зубчик часнику;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- щіпка солі.
Приготування
Зіркою цього страви стане не стільки основа з тортильї, скільки соус, схожий на спрощену версію песто. Класичний песто готується з базиліка і доповнюється пармезаном і кедровими горішками. Ми ж виключили пармезан і горіхи, зате додали рукколу, яка дасть приємну гірчинку.
Змішайте зелень базиліка (зеленого або фіолетового) з руколою в рівних пропорціях. Додайте зубчик часнику, сіль і добре все порубаєте, щоб отримати пасту. З’єднайте її з маслом і лимонним соком.
Замість тортильї можна також використовувати щільні листи лаваша або піту. Наколіть коржі виделкою і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 2-3 хвилини.
Розподіліть соус з двох коржах і викладіть будь-яку начинку за смаком, наприклад сир, шинку, помідори черрі і оливки.
Поверніть коржі в духовку на 8-10 хвилин, поки сир не розплавиться, а краї основи не стануть рум’яними і хрусткими.
Якщо вирішите готувати таке блюдо на вогнищі, то розташуєте піцу над остывающими вугіллям і нещільно накрийте фольгою. Через 2-3 хвилини можна приступати до дегустації.