Як швидко приготувати піцу з тортильї

Піца з тортилії — ідеальне блюдо для літнього пікніка, яке можна легко і швидко приготувати навіть поза домом. Особливо актуальним цей рецепт стане для тих, хто не любить возитися з тестом.

Інгредієнти

Для піци:

  • 2 пшеничні тортильї;
  • 6 скибочок шинки;
  • 1 стакан тертого сиру;
  • ¼ Солодкого перцю;
  • жменя томатів черрі;
  • жменя оливок.

Для соусу:

  • невеликий пучок свіжого базиліка;
  • невеликий пучок рукколи;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • щіпка солі.

Приготування

Як швидко приготувати піцу з тортильї

Зіркою цього страви стане не стільки основа з тортильї, скільки соус, схожий на спрощену версію песто. Класичний песто готується з базиліка і доповнюється пармезаном і кедровими горішками. Ми ж виключили пармезан і горіхи, зате додали рукколу, яка дасть приємну гірчинку.

Як швидко приготувати піцу з тортильї

Змішайте зелень базиліка (зеленого або фіолетового) з руколою в рівних пропорціях. Додайте зубчик часнику, сіль і добре все порубаєте, щоб отримати пасту. З’єднайте її з маслом і лимонним соком.

Як швидко приготувати піцу з тортильї

Замість тортильї можна також використовувати щільні листи лаваша або піту. Наколіть коржі виделкою і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 2-3 хвилини.

Розподіліть соус з двох коржах і викладіть будь-яку начинку за смаком, наприклад сир, шинку, помідори черрі і оливки.

Поверніть коржі в духовку на 8-10 хвилин, поки сир не розплавиться, а краї основи не стануть рум’яними і хрусткими.

Як швидко приготувати піцу з тортильї

Якщо вирішите готувати таке блюдо на вогнищі, то розташуєте піцу над остывающими вугіллям і нещільно накрийте фольгою. Через 2-3 хвилини можна приступати до дегустації.

Як швидко приготувати піцу з тортильї

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *