Як приготувати журавлинний морс за класичним рецептом

У вас вийде терпкий, освіжаючий і вітамінний напій.

Що знадобиться

  • 500 г журавлини;
  • 1½ л води;
  • 3-5 столових ложок цукру або більше.

Цей напій можна приготувати зі свіжих і навіть заморожених ягід, якщо їх спочатку відтанути при кімнатній температурі.

Цукор іноді замінюють медом. Збільште його кількість, якщо хочете отримати більш солодкий напій.

А щоб зробити смак морсу цікавіше, разом з цукром, додайте щіпку кориці або гілочку м’яти.

Як приготувати журавлинний морс

Журавлину обов’язково переберіть. Викиньте плодоніжки і листя, якщо вони трапляються. Не залишайте зіпсовані і зовсім незрілі ягоди.

Як приготувати журавлинний морс за класичним рецептом

Після добре промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва волога.

Як приготувати журавлинний морс за класичним рецептом

Підготовлену журавлину розімніть ложкою або товкачиком, також можна використовувати блендер.

Як приготувати журавлинний морс за класичним рецептом

Складіть ягоди в згорнуту в кілька шарів марлю і відіжміть з них сік. Потім процідіть отриманий сік через марлю.

Як приготувати журавлинний морс за класичним рецептом

Ще один спосіб — просто протерти ягоди через сито.

Як приготувати журавлинний морс за класичним рецептом

Одержаний проціджений сік перелийте в пластикову або скляну ємність. Залиште при кімнатній температурі.

Як приготувати журавлинний морс за класичним рецептом

Журавлинний макуха покладіть в каструлю. Залийте водою і засипте цукром. Доведіть до кипіння на середньому вогні, зніміть з плити і залиште на 15-20 хвилин. Знову процідіть через дрібне сито або марлю.

Як приготувати журавлинний морс за класичним рецептом

Остудіть і додайте журавлинний сік.

Як приготувати журавлинний морс за класичним рецептом

Охолодіть одержаний журавлинний морс і подавайте.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *