Як готувати гаряче блюдо в термосі

Приготувавши гаряче блюдо в термосі, ви заощадите електроенергію. Крім того, корисні речовини в їжі не зруйнуються від тривалого впливу високої температури. Чому варто готувати в термосі, дивіться в цьому відео.

Ви знаєте, що ми з вами маємо мізерний коефіцієнт ККД – ми відкриваємо взимку вікна, так як дуже жарко, ми витрачаємо занадто багато газу на приготування їжі. Коли ми варимо, наприклад, гречку, змушуючи воду кипіти, то просто прискорюємо процес приготування шляхом витрати жахливого кількості енергії (а іноді і грошей, якщо газ у вас не безлімітний, як, наприклад, в нашій українській квартирі ;).

Чи знаєте ви, що гречці досить закипіти і відстоятися в гарячій воді в термосі протягом декількох годин, і вона буде готова? А якщо ви заллєте компоненти супу окропом і помістіть все це в той самий термос, то теж отримаєте смачний і наваристий суп? Відео показує, як це робиться і як працює.

До речі, роблячи гаряче блюдо в термосі, ви використовуєте повільний характер приготування їжі, що робить її більш корисною, не даючи зруйнуватися в киплячій воді корисним речовинам вашої їжі.

Там же на YouTube в розділі Related Vedeos знаходиться багато рецептів страв з таким «зеленим» характером приготування.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *