Бували випадки практично у кожного, коли за необхідності він вживав в їжу продукти швидкого приготування. Але деякі люди і без необхідності їдять їх. Чи можна так робити? Щоб відповісти на питання про користь макаронів швидкого приготування, потрібно знати їх склад і хоча б раз побачити процес виробництва цього продукту.
Небезпечний склад
По іншому не назвеш відстрочене дію на організм інгредієнтів смачною локшини. Адже при постійному споживанні глутамату натрію (підсилювач смаку) і транс-жирів, що входять до складу продукту, можуть розвиватися наступні захворювання: високий кров’яний тиск, атеросклероз, бронхіальна астма і навіть онкологія. А пальмове масло, яке теж додають у процесі виробництва, підвищує рівень холестерину і може привести до проблем з серцем і судинами. Погодьтеся, вболівати ніхто не хоче. Може, краще не ризикувати своїм здоров’ям і відмовитися від споживання макаронів швидкого приготування?
Виробництво від “а” до “я”
Для більшої переконливості простежимо, як створюють це “чудо” кулінарії:
- борошно (зазвичай пшеничне) просівають;
- потім додають глутамат натрію, імітатори курки, морепродукти або яловичину, а також ароматизатори та емульгатори;
- у спеціальних апаратах додається вода і яєчний порошок, відбувається заміс тіста:
- з нього отримують довгі стрічки товщиною приблизно 1 см;
- товщину тесту доводять до 1 мм;
- розрізають і пропускають через особливі контейнери для додання хвилеподібної форми;
- при температурі 100про З заготівля проходить обробку протягом 10 хвилин (при цьому вивільняється крохмаль – його змивають водою з сіллю);
- просочують макарони маслом рослинного походження і розрізають;
- при температурі 150о С відбувається бжарка брикетів в деках протягом 10-15 хвилин;
- потім охолоджують до температури 25-33про С і розфасовують по пакетиках.
Так на полиці в магазинах потрапляє смачна, але не дуже корисна локшина швидкого приготування.
Харчуйтеся правильно і бережіть своє здоров’я!