Я не воджуся з голубцями годинами, а готую їх дуже швидко за рецептом, якому мене навчили в Одесі. Блюдо виходить соковитим і шалено смачним

Жителі колишнього Радянського Союзу і досі пам’ятають, як на святковий стіл з м’яким гарячим пюре подавалися соковиті, апетитно пахнуть голубці Їх і зараз люблять готувати на свята, але для деяких жінок цей процес є справжніми тортурами через свою трудомісткість і витрати часу.

Соковиті і ліниві голубці

Ми пропонуємо простий рецепт лінивих голубців, схожих за формою на котлети, але за смаком нагадують затишні сімейні застілля. Але все ж від звичайного, знайомого нам страви, їх відрізняє:

  • специфічний соус–заправка, надає м’якість і гостроту;
  • унікальний смак фундука, очевидний на кінчику мови, з-за вишуканого булгуру.

Продукти

Для приготування знадобляться:

  • 400 грам капусти;
  • 500 грам фаршу (курячого або яловичого);
  • 200 грам звареного рису;
  • 1 середня цибулина;
  • 250 грам сметани;
  • панірувальні сухарі для смаження;
  • 250 грам томатної пасти або улюбленого кетчупу;
  • 15 грам булгуру;
  • сіль;
  • перець.

Рецепт

Для приготування необхідно виконати наступні пункти:

Король Нідерландів завжди сам сидить за штурвалом під час подорожей
Зустріч з фінансовим консультантом батьків: як допомогти з фінансами літнім
Пляшка з гарячою водою: чоловік поділився способом заснути в жарку ніч

  1. Порізати смужками капусту.
  2. Залити смужки окропом в середньому на 5 хвилин.
  3. Прибрати воду.

Приготування фаршу

  • Дрібно нарізати цибулину.
  • Перемішати разом капусту і цибулю, рис з м’ясом, булгур.
  • Посолити і поперчити.
  • Зліпити з отриманої маси голубці.
  • Покрити їх панірувальними сухарями.
  • Обсмажити голубці з двох сторін кілька разів. Можна сильно не смажити.

Гасіння ледачих голубців

  • Зробити соус зі сметани і томатної пасти.
  • Загорнути голубці в листи капусти.
  • Покласти їх в ємність, у якій буде гасити.
  • Додати рідину з 11 пункту.
  • Тушкувати в духовці 40-45 хвилин.

Голубці від моєї подруги з Одеси стали улюбленою стравою сім’ї. Мені подобається простий рецепт, а також м’якість і соковитість фаршу. Також я вважаю, що даний рецепт можна вважати корисним, так як він містить овочі і крупи.

При смаженні можна не використовувати велику кількість масла, так і обсмажувати сильно немає необхідності. Адже саме гасіння перетворює голубці в вишуканий делікатес!

Дане блюдо наповнене різними корисними вітамінами груп B5, B6, K, PP, містить калій, фосфор, кобальт та інші елементи, що формують збалансовану роботу нашого організму. Вживаючи ці ледачі голубці, можна запросто закохатися в здоровий спосіб життя!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *