Все не так безневинно, як здається: чому насправді хліб з цвіллю потрібно викидати, а не обрізати

Напевно, всім доводилося стикатися з ситуацією, коли в процесі трапези або при спробі зробити бутерброд для перекусу ставало зрозуміло, що хліб встиг покритися пліснявою. На жаль, замість того, щоб викинути несвіжий шматочок, багато хто воліє просто обрізати уражену грибком частина. А адже такий вчинок може завдати шкоди вашому здоров’ю!

Чим небезпечна цвіль?

Головною помилкою про плісняви є впевненість в тому, що, обрізавши покриту нею частину хліба, можна без будь-яких побоювань з’їсти шматок, що залишився. А деякі люди схильні вірити, ніби цвіль навіть корисна. Обидва твердження є поширеними помилками.

В силу того, що хлібні вироби є м’якою їжею, швидкість поширення пліснявого грибка в них неймовірно висока. Медики стверджують, що до пліснявим продуктів навіть торкатися небажано. Якщо ви виявили, що хліб покрився цвіллю, не варто відкривати пакет і тим більше нюхати його вміст. Краще відразу позбутися зіпсованого продукту.

При розгляді пліснявого грибка під мікроскопом видно, що він складається з спір з сильно розгалуженою мережею коренів, непомітних неозброєним оком. І якщо на поверхні їжі оселилася цвіль, можна бути впевненими, що вона давно вже влаштувалася і всередині.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *