Єврейська закуска з буряком: готується швидко, розходиться на ура

Скуштувавши страву вперше, була здивована, оскільки його основою виявилася всім відома “єврейська закуска”. З буряком вона “заграла” по-новому. Дуже вдале поєднання. Тепер часто готую, особливо на свята. Незважаючи на простоту, смачно і на столі виглядає дуже красиво.

Інгредієнти

Для приготування беремо:

  • 2 плавлених сирка;
  • 3 яйця;
  • майонез (за смаком);
  • часник (за смаком);
  • 2 маленьких буряків;
  • щіпку солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. оцту;
  • 1 ст. л. рослинного масла.

Приготування

Буряк відварюємо, остуджуємо, чистимо. Потім розрізаємо навпіл і кожну половинку ріжемо на тонкі пластинки.

Потім заливаємо маринадом і залишаємо хвилин на 30. Щоб зробити маринад, треба в невеликій мисочці з’єднати цукор, сіль, оцет, рослинне масло і добре розмішати.

Поки буряк маринується, натираємо яйця і плавлені сирки, додаємо натертий на дрібну тертку часник (кількість беріть за смаком, але щоб відчувався).

Заправляємо майонезом, добре перемішуємо. Отриману масу викладаємо гіркою на тарілку. Буряк витягуємо з маринаду (можна скористатися друшляком) і вставляємо скибочки (“пелюстки”), починаючи з низу і рухаючись по колу до центру. У результаті виходить закуска у вигляді троянди.

При бажанні можна прикрасити її зеленню. Мені подобається використовувати для цього петрушку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *