Скуштувавши страву вперше, була здивована, оскільки його основою виявилася всім відома “єврейська закуска”. З буряком вона “заграла” по-новому. Дуже вдале поєднання. Тепер часто готую, особливо на свята. Незважаючи на простоту, смачно і на столі виглядає дуже красиво.
Інгредієнти
Для приготування беремо:
- 2 плавлених сирка;
- 3 яйця;
- майонез (за смаком);
- часник (за смаком);
- 2 маленьких буряків;
- щіпку солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. оцту;
- 1 ст. л. рослинного масла.
Приготування
Буряк відварюємо, остуджуємо, чистимо. Потім розрізаємо навпіл і кожну половинку ріжемо на тонкі пластинки.
Потім заливаємо маринадом і залишаємо хвилин на 30. Щоб зробити маринад, треба в невеликій мисочці з’єднати цукор, сіль, оцет, рослинне масло і добре розмішати.
Поки буряк маринується, натираємо яйця і плавлені сирки, додаємо натертий на дрібну тертку часник (кількість беріть за смаком, але щоб відчувався).
Заправляємо майонезом, добре перемішуємо. Отриману масу викладаємо гіркою на тарілку. Буряк витягуємо з маринаду (можна скористатися друшляком) і вставляємо скибочки (“пелюстки”), починаючи з низу і рухаючись по колу до центру. У результаті виходить закуска у вигляді троянди.
При бажанні можна прикрасити її зеленню. Мені подобається використовувати для цього петрушку.