Лазанья – одне з моїх улюблених страв, але в довгостроковій перспективі вона може стати трохи нудним. Нещодавно я натрапила на цей блискучий рецепт! Виявляється, із звичайних макаронів можна приготувати вишукане частування в кращих традиціях італійських кулінарів.
Рецепт лазаньї з макаронів
Використовувані продукти:
- 700 г пасти рігатоні;
- 380 г яловичого фаршу;
- 190 г тертого пармезану;
- 200 г моцарели;
- 60 мл оливкової олії;
- 5-7 стиглих помідорів;
- часник, кайенский перець.
Акуратно змішайте сир пармезан з попередньо приготовленою пастою.
Викладіть макарони в круглу форму для випічки. Це займе деякий час, але воно того варте!
Помідори очистіть від шкірки, розріжте на четвертинки. Тушкуйте з подрібненим часником, кайенского перцю пластівцями. Додати яловичий фарш, готуйте 16-20 хвилин. Рівномірно розподіліть одержаний м’ясний соус шар макаронів.
Не любите яловичину? Цей інгредієнт можна замінити будь-яким іншим м’ясом, а також шинкою, беконом, пікантними ковбасками. Вегетаріанці можуть виключити м’ясний продукт, приготувавши лазанью тільки з томатною пастою.
Потім поставте форму в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів, на 16 хвилин.
Після посипте блюдо кубиками моцарелли, запікайте ще 15 хвилин. Перед подачею залиште ароматне ласощі на пару хвилин, щоб воно охолонуло.