Тефтелі, які не зрівняються з тими, що з їдальні: удосконалила старий рецепт на сучасний манер (запікаю їх в духовці і подають з томатним соусом)

Тефтелі – друге блюдо, яке знайоме багатьом з дитячих років. Його частину подають у шкільних їдальнях. Нещодавно я удосконалила рецепт цієї страви. Фрикадельки, запечені в жаровій шафі з томатним соусом, виходять соковитими, ніжними і ароматними. Їх можна подавати з різними видами гарніру. Наприклад, з вареними макаронами, локшиною, гречаною або рисовою крупою, товченою картоплею.

Необхідні компоненти

Для приготування тефтелькою знадобиться:

  1. Приблизно 450 г нежирної подрібненої яловичини.
  2. Половина маленької ложки кухонної солі.
  3. Таку ж кількість часникового порошку.
  4. Невелика цибулина, нарізана квадратиками.
  5. Три чверті маленької ложки пластівців червоного перцю.
  6. Таку ж кількість орегано в сушеному вигляді.
  7. Гострий соус з червоним перцем (за смаком).
  8. Суміш італійських трав (півтори чайні ложки).
  9. Чверть склянки подрібненого сиру пармезан.
  10. Половина чашки панірувальних сухарів.
  11. Вустерширський соус (півтори чайні ложки).
  12. Третину склянки сколотин.

Спосіб приготування фрикадельок

Жарова шафа розігрівають до температури 200 градусів. Подрібнену яловичину викладають у велику миску. Додають сіль, часниковий порошок, цибулю.

Всипають прянощі (італійські трави, пластівці червоного перцю, орегано).

Таємничі джерела в печерах виявлені дослідниками: їм сотні тисяч років
В Англії популярні хвилясті стіни. Виявляється, вони економічніше прямих
Робимо м’який чохол для окулярів з старого краватки

Поміщають в отриману масу соуси. Перемішують компоненти. Додають молоко, пармезан, панірувальні сухарі.

Розтирають інгредієнти руками. З маси формують кульки.

Вироби слід помістити на дно посудини дня випічки.

Тефтелі готують у жаровій шафі приблизно чверть години.

8 секретів Хейлі Бібер: вона була балериною
Дочка Єфремова розповіла про каяття батька, а син відмовився від коментарів
Професійний легкоатлет влаштував змагання з дівчиною-блогером і програв

М’ясо всередині фрикадельок має придбати темний відтінок.

Це друге блюдо можна використовувати в якості обіду або вечірнього прийому їжі. Воно володіє приголомшливим, насиченим смаком і апетитним ароматом.

М’які тефтелі з трохи островатыми нотками – оригінальний рецепт для тих, хто любить незвичайні способи приготування м’ясних страв.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *