Тільки консервовані: чому в продажу не зустрічаються свіжі оливки

Неможливо на полицях будь-якого продуктового магазину знайти свіжі оливки, а лише завжди є консервовані. Мабуть, шкода, що неможливо придбати свіжі оливки, але і на це є низка причин. Ось з ними і постараємося розібратися.

Консервовані або свіжі оливки

Однією з причин того, що на прилавках магазинів не буває свіжих оливок, є той факт, що ці ягоди мають жахливий смак, який не буде подобатися нікому. Так гіркуватий і огидний смак їм надає олеуропеин, так як його міститься в оливках приблизно чотирнадцять відсотків.

Щоб зробити оливки їстівними, кухарі використовують кілька методів видалення олеуропеина. Перші два способи ґрунтуються на їх замочуванні в чистій воді або ж бродіння в солоному розсолі.

Але такі процеси не відбуваються швидко і потрібно не менше трьох тижнів. А ось третій спосіб заснований на хімічному впливі, тому він і діє швидше.

Його суть полягає в тому, щоб замочувати оливки в гідроксиді натрію або в лугу. Зазвичай такий процес проходить протягом одного тижня.

Як тільки такий процес пройде, оливки обов’язково слід ретельно промити, щоб не залишилося будь-яких хімічних речовин.

Тому-то консервовані оливки набагато смачніше, і вони завжди є на прилавках продуктових магазинів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *