Насправді багато інгредієнтів у цій страві можна замінити або брати в іншій кількості. Я привела рецепт сала, який готує моя свекруха. Нам дуже подобається, тепер робимо таке частіше. Адже це чудова основа для бутербродів.
Приготування за рецептом
Для того щоб приготувати смачну страву, потрібно взяти наступні інгредієнти:
- 500 грам свинячої лопатки.
- Дві моркви.
- Один корінь петрушки.
- Невеликий шматочок селери.
- Головку цибулі.
- Чотири часточки часнику.
- Два шматки сала.
- Сіль за смаком.
Для початку потрібно нарізати всі інгредієнти на шматочки. М’ясо ріжуть як на гуляш, овочі краще дрібніші.
М’ясо відправляють в каструлю або глибоку сковороду, додають половину шматочка сала. Смажать близько п’яти хвилин, щоб воно стало рум’яним. Краще весь час перемішувати, щоб нічого не пригоріло.
Потім додають овочі і обсмажують їх, помішуючи, ще хвилин п’ятнадцять. Тепер кладуть ще половину скибочки сала, варять все на повільному вогні протягом години.
Коли все вже готове, вводять залишки сала, ретельно розмішують масу і дають їй повністю охолонути.
Тепер треба перетворити її в паштет, використовуючи блендер.
Готову масу можна спробувати на спеції, при необхідності додати сіль або перець. Для пікантності можна також використовувати гострий перець, зменшивши, приміром, кількість часнику.