Спробувавши макарони по-китайськи, ніяких інших більше не їмо (рецепт)

Відразу скажу, що це не страва китайської кухні. Макаронами по-китайськи називаємо жартома. На відміну від інших страв з подібною назвою, цей рецепт дуже простий у приготуванні і не містить м’яса. Можна сміливо готувати у піст.

Підходять будь-які макаронні вироби, але найчастіше роблю зі спагеті. В ідеалі використовувати продукт з твердих сортів пшениці.

Інгредієнти

Для приготування потрібні:

  • 250-300 г макаронних виробів;
  • по 250-300 г цибулі і моркви (в очищеному вигляді);
  • 40-50 г соєвого соусу;
  • 15-20 г рослинної олії;
  • сіль, перець чорний, червоний (за бажанням).

Це приблизні пропорції. Орієнтуйтеся на свій смак. Уточню лише, що цибулею, морквою і соєвим соусом страва не зіпсуєш. Тому не шкодуйте цих інгредієнтів.

Приготування

Спагетті (або інші макаронні вироби) відварюємо, як зазвичай.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками або тонкими півкільцями і висипаємо в сковороду з розігрітим маслом. Накриваємо кришкою, доводимо до напівготовності. Відкриваємо і обсмажуємо ще близько 2 хвилин.

Відправляємо до цибулі моркву, натерту на тертці для корейської моркви, і доводимо до готовності (не повинна бути занадто м’якою), не забуваючи заважати.

Перчимо, солимо за смаком, вливаємо соєвий соус, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. З’єднуємо зі спагеті. Якщо здасться, що соєвого соусу недостатньо, можна додати ще.

Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *