Відразу скажу, що це не страва китайської кухні. Макаронами по-китайськи називаємо жартома. На відміну від інших страв з подібною назвою, цей рецепт дуже простий у приготуванні і не містить м’яса. Можна сміливо готувати у піст.
Підходять будь-які макаронні вироби, але найчастіше роблю зі спагеті. В ідеалі використовувати продукт з твердих сортів пшениці.
Інгредієнти
Для приготування потрібні:
- 250-300 г макаронних виробів;
- по 250-300 г цибулі і моркви (в очищеному вигляді);
- 40-50 г соєвого соусу;
- 15-20 г рослинної олії;
- сіль, перець чорний, червоний (за бажанням).
Це приблизні пропорції. Орієнтуйтеся на свій смак. Уточню лише, що цибулею, морквою і соєвим соусом страва не зіпсуєш. Тому не шкодуйте цих інгредієнтів.
Приготування
Спагетті (або інші макаронні вироби) відварюємо, як зазвичай.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками або тонкими півкільцями і висипаємо в сковороду з розігрітим маслом. Накриваємо кришкою, доводимо до напівготовності. Відкриваємо і обсмажуємо ще близько 2 хвилин.
Відправляємо до цибулі моркву, натерту на тертці для корейської моркви, і доводимо до готовності (не повинна бути занадто м’якою), не забуваючи заважати.
Перчимо, солимо за смаком, вливаємо соєвий соус, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. З’єднуємо зі спагеті. Якщо здасться, що соєвого соусу недостатньо, можна додати ще.
Приємного апетиту!