Спік лимонно-маковий кекс з глазур’ю: легкий і смачний рецепт

Це чудове частування відрізняється напрочуд яскравим смаком. Лимонно-маковий кекс нагадує про літо в довгі, холодні зимові дні. Цей неймовірно ніжний, пухнастий кекс дуже гарний і без глазурі. З глазур’ю ж виходить воістину святковий варіант. Моїм близьким дуже подобається цей лимонно-маковий десерт. Солодке, вологе і надзвичайно легке страва готується дуже просто. Пропоную познайомитися з рецептом.

Інгредієнти

Для приготування страви я використовую:

  • оливкова олія – півсклянки;
  • мед – півчашки;
  • екстракт ванілі – дві чайні ложки;
  • два яйця;
  • грецький йогурт – три чверті склянки;
  • лимонна цедра – одна столова ложка;
  • лимонний сік – чверть склянки;
  • борошно (пшеничне біла цільна або універсальна) – один стакан з чвертю;
  • порошок для випічки – дві чайні ложки;
  • насіння маку – одна столова ложка;
  • кошерна сіль – пів чайної ложки.

Для глазурі знадобляться:

  • мед – дві столові ложки;
  • один лимон;
  • 1 апельсин;
  • цукрову пудру – три чверті склянки.

Як приготувати?

Кекс я випікаю так:

Експерти назвали масло, яке знижує ризик розвитку важких симптомів Covid-19
Кавун, цемент, 2 рукавички: робимо красиве кашпо для дачі
Батька не знала, але пам’ять його вшановує. 39-річна дочка Лістьєва схожа на нього

  1. Розігріваю духовку до 180 градусів застеляю сковороду пергаментним папером.
  2. У великій мисці змішую мед з оливковою олією, яйцями, йогуртом, ваніллю, лимонною цедрою і соком. Перемішую до отримання рівномірної консистенції. Потім додаю борошно, насіння маку, порошок для випічки, солю і знову перемішую.
  3. Вливаю тісто в каструлю. Випікаю близько 40 – 45 хвилин. Готовність перевіряю за допомогою зубочистки: якщо вона виходить з тіста чистою, продукт готовий. Необхідно намагатися не перетримати кекс у духовці. Інакше його поверхня занадто затвердіє.

4. Потім я починаю займатися приготуванням просочення і глазурі. У середній мисці змішую мед з лимонним соком (чверть склянки). Виливаю половину цього складу на поверхню теплого торта, щоб він просочився. Порада: потрібно просочувати або холодний кекс гарячої просоченням, або гарячий кекс повністю холодною. Якщо обидва продукту використовувати гарячими – кекс може стати надмірно рихлим і взагалі розвалитися. Якщо обидва продукту будуть використовуватися в холодному вигляді, кекс погано просочиться.

5. Для глазурі цедру лимона і апельсина (залишилися) нарізаю на тонкі смужки. У решту глазур додаю по одній столовій ложці апельсинового соку і трохи цукрової пудри, вимішую. Готовою глазур’ю покриваю торт. Перед подачею на стіл він повинен «відпочити» близько п’яти хвилин. Приємного чаювання!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *