Смачне сирне печиво своїми руками! Дуже просто і швидко

Я намагаюся не купувати торти у магазинах, так як їх якість викликає у мене сумніви. Вдома ж я печу тільки по святах, так як це забирає дуже багато часу. А якщо в звичайний будній день з зажадають десерт, я роблю швидкі тістечка з печива і сиру.

Що знадобиться

Для приготування тістечок вам знадобиться:

  • 360 г сиру;
  • 300 мл жирних вершків;
  • 45 г цукру;
  • 360 г печива (квадратної або прямокутної форми);
  • 100 г мармеладу;
  • 100 г гіркого шоколаду.

Замість мармеладу ви можете взяти те, що подобається саме вам. Це можуть бути шматочки свіжих або консервованих фруктів, шоколадні краплі, повітряний рис.

Приготування начинки

Начинка для тістечок готується наступним чином:

  1. Для початку сир потрібно протерти через сито, щоб усунути зернистість.
  2. Потім сир слід збити з цукром.
  3. Додати 200 г вершків і знову добре збити, щоб маса вийшла пишною і гладкою.
  4. Мармелад необхідно порізати кубиками приблизно по 1 см і додати в сирно-вершкову масу.

Збірка тістечок

Тістечка формуються так:

  1. Обробну дошку застелити харчовою плівкою і покладіть на неї печиво.
  2. Зверху на печиво покладіть велику гірку вершково-сирного крему.
  3. Візьміть ще два печива і прикрийте ними тістечко так, щоб вийшов трикутник, що нагадує будиночок.
  4. Зафіксуйте форму, обмотавши тістечко харчовою плівкою.
  5. Аналогічним чином зберіть всі інші тістечка.
  6. Залиште “будиночки” приблизно на півгодини при кімнатній температурі, щоб печиво промокло, а потім приберіть в холодильник до застигання.

Глазурування

Поки тістечка застигають в холодильнику, приготуйте глазур:

Сусідка поливає свої помідори звичайної бражкою. Я здивувалася, але теж так зробила
З риби, птиці та картоплі теж може вийти екзотика: як я видаляю свою сім’ю
Інопланетянин уособлює Раків: знаки зодіаку як герої фільмів Спілберга

  1. Вершки налити в сотейник і поломайте в них шоколад.
  2. Розтопіть масу на водяній бані.
  3. Ретельно перемішайте, щоб глазур стала однорідною.

Глазурувати тістечка потрібно наступним чином:

  1. Дістаньте тістечка з холодильника і звільніть їх від плівки.
  2. Рясно полийте глазур’ю дах і бічні стінки будиночків.
  3. Надішліть тістечка в холодильник до повного застигання глазурі.

Перед тим як ставити тістечка в холодильник, їх можна прикрасити кондитерської посилкою або кокосовою стружкою. Також, поки глазур ще рідка, можна “намалювати” павутинку з розтопленого білого шоколаду.

Інший варіант десерту

Коли у мене немає часу або бажання морочити голову з “хатками”, я готую спрощений варіант десерту:

  1. Спочатку печиво потрібно стовкти в крихту з додаванням невеликої кількості вершкового масла.
  2. Отриману масу слід викласти на дно форми для випічки, щоб вийшов корж-основа.
  3. Зверху викладається сирно-вершковий крем з мармеладом.
  4. Далі форму з тортом потрібно поставити в холодильник (на полицю, найближчу до морозилці) для застигання. На це піде не менше 1-2 годин.
  5. Готовий “чізкейк” слід полити шоколадною глазур’ю, прикрасити посипкою, кокосовою стружкою або фруктами і відправити в холодильник приблизно на годину, щоб верхній шар схопився.

Такий десерт краще всього подавати з кавою або міцним чорним чаєм. А ще це хороший варіант для сніданку, адже сир – це саме те, що потрібно для ранкового прийому їжі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *