Сирний крем-суп на курячому бульйоні, пиві і молоці
- Автор рецепта: Марія Дронова
- Після приготування ви отримаєте 3 порції
- Загальний час приготування рецепту: 50 хвилин
Інгредієнти
- Оливкова олія 3 ст. ложки
- Цибуля 2 штуки
- Сіль 2-3 щіпки
- Мелений перець 2-3 щіпки
- Часник 2 зубчики
- Світле пиво 350 мл
- Курячий бульйон 3 склянки
- Борошно ½ склянки
- Нежирне молоко 2 склянки
- Мелений чорний перець ¼ ч. ложки
- Гострий сир 140 г
- Бекон за смаком
- Сухарики за смаком
- Зелень за смаком
Спосіб приготування
-
У каструлю з товстим дном вилийте оливкова олія і розігрійте його на середньому вогні.
Масло повинне покривати дно, так що зазначений обсяг можна збільшувати. -
Додайте подрібнену цибулю, сіль і запашний перець і обсмажуйте 4-5 хвилин. Потім введіть подрібнений часник і готуйте ще хвилину.
-
Влийте пиво, доведіть його до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 20 хвилин, поки цибуля не стане м’яким.
Краще використовувати напій без вираженої гірчинки. -
Перелийте пивну суміш і 1 ½ склянки курячого бульйону в чашу блендера. Залиште кришку прочиненими і накрийте блендер рушником, щоб гаряча рідина не вибухнула і не разбрызгалась. Подрібніть суп до однорідності.
-
В окремому посуді збийте борошно і ½ склянки курячого бульйону. Перелийте в каструлю і варіть 1-2 хвилини, безперервно помішуючи.
-
Потім поверніть в каструлю пивну суміш, добре перемішайте, додайте залишився бульйон і доведіть суп до кипіння.
-
Варіть близько 10 хвилин до загустіння, потім влийте молоко, змішане з свіжомеленим перцем, і готуйте ще 10 хвилин.
-
Зніміть страву з вогню. Додайте подрібнений сир і перемішувати до тих пір, поки він не розплавиться.
Відмінно підійде чеддер. -
Подавайте суп з обсмаженою на сухій сковороді беконом, сухариками або рубаною зеленню.
Бульйони і супи Європейська кухня