Сільський пиріг з гарбузом, картоплею і селерою
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 8 порції
- Загальний час приготування рецепту: 60 хвилин
Інгредієнти
- Листкове бездріжджове тісто 1 аркуш
- Корінь селери 225 г
- Гарбуз 225 г
- Картопля 225 г
- Цибуля-порей 200 г
- Рослинна олія 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
- Яйце 1 штука
- Борошно 3 ст. ложки
- Вершкове масло 40 г
- Молоко 580 мл
- Сіль за смаком
- Мускатний горіх 1 щіпка
- Сушений розмарин ½ ч. ложки
- Зернова гірчиця 2 ст. ложки
- Часник 1 зубчик
- Твердий сир 50 г
Спосіб приготування
-
Поки тісто розморожується, очистіть і наріжте овочі. Селера — невеликими кубиками, гарбуз — великими шматками по 4-5 см в товщину, картопля — шматочками, а цибулю-порей — кільцями товщиною 2–2½ див.
-
Розподіливши овочевий мікс на покритому пергаментом або фольгою деко, збризніть все олією, присипте сіллю, перцем і відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.
Готові овочі можна класти в пиріг великими шматками, а можна розділити картоплю і гарбуз на частини поменше. -
Поки овочі запікаються, займіться соусом. Основою стане простою бешамель, для якого достатньо припустити борошно з розтопленим маслом близько 30 секунд, а потім розвести все молоком, уникаючи утворення грудочок.
-
Далі доведіть соус до кипіння, приправити сіллю, мускатним горіхом, розмарином, гірчицею і розтертим в пасту часником. Дайте молоку загуснути, помішуючи масу на середньому вогні приблизно 5 хвилин. Готовий соус здобріть сиром.
-
Покладіть овочі в форму, залийте соусом і накрийте зверху шматком розкотив листкового тіста. У центрі пласта зробіть отвір для виходу пари, а поверхня змастіть яйцем, щоб «кришка» пирога красиво підрум’янилася.
-
Залиште страву в розігрітій до 220 градусів духовці 20-25 хвилин або до тих пір, поки скоринка пирога не стане золотисто-коричневою і не буде видавати глухий звук при постукуванні по ній.
Другі страви Європейська кухня