Сільський пиріг з гарбузом, картоплею і селерою

Сільський пиріг з гарбузом, картоплею і селерою

Ситний і бюджетний вечерю можна приготувати з найпростіших продуктів. Яскравий приклад — цей ароматний пиріг з гарбузом, картоплею і селерою.

Сільський пиріг з гарбузом, картоплею і селерою

  • Автор рецепта: Дарина Полукарова
  • Після приготування ви отримаєте 8 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 60 хвилин

Інгредієнти

  • Листкове бездріжджове тісто 1 аркуш
  • Корінь селери 225 г
  • Гарбуз 225 г
  • Картопля 225 г
  • Цибуля-порей 200 г
  • Рослинна олія 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Яйце 1 штука
  • Борошно 3 ст. ложки
  • Вершкове масло 40 г
  • Молоко 580 мл
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх 1 щіпка
  • Сушений розмарин ½ ч. ложки
  • Зернова гірчиця 2 ст. ложки
  • Часник 1 зубчик
  • Твердий сир 50 г

Спосіб приготування

  • Поки тісто розморожується, очистіть і наріжте овочі. Селера — невеликими кубиками, гарбуз — великими шматками по 4-5 см в товщину, картопля — шматочками, а цибулю-порей — кільцями товщиною 2–2½ див.

  • Розподіливши овочевий мікс на покритому пергаментом або фольгою деко, збризніть все олією, присипте сіллю, перцем і відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.

    Готові овочі можна класти в пиріг великими шматками, а можна розділити картоплю і гарбуз на частини поменше.

    Сільський пиріг з гарбузом, картоплею і селерою

  • Поки овочі запікаються, займіться соусом. Основою стане простою бешамель, для якого достатньо припустити борошно з розтопленим маслом близько 30 секунд, а потім розвести все молоком, уникаючи утворення грудочок.

  • Далі доведіть соус до кипіння, приправити сіллю, мускатним горіхом, розмарином, гірчицею і розтертим в пасту часником. Дайте молоку загуснути, помішуючи масу на середньому вогні приблизно 5 хвилин. Готовий соус здобріть сиром.

    Сільський пиріг з гарбузом, картоплею і селерою

  • Покладіть овочі в форму, залийте соусом і накрийте зверху шматком розкотив листкового тіста. У центрі пласта зробіть отвір для виходу пари, а поверхня змастіть яйцем, щоб «кришка» пирога красиво підрум’янилася.

    Сільський пиріг з гарбузом, картоплею і селерою

  • Залиште страву в розігрітій до 220 градусів духовці 20-25 хвилин або до тих пір, поки скоринка пирога не стане золотисто-коричневою і не буде видавати глухий звук при постукуванні по ній.

    Сільський пиріг з гарбузом, картоплею і селерою

Другі страви Європейська кухня

5.0 9

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *