Розповім, як готую фаршировані патисони для гурманів і вегетаріанців

Не знаю, як у вас, а у мене в цьому році найкраще плодоносять патисони. Різні рагу вже набридли, тому доводиться шукати нові і оригінальні страви. Варіанти, які описані в статті, дуже сподобалися моїм домашнім. Більш того, один з рецептів у мене попросила свекруху. Ніж навіть приголомшила мене – подія схожий на фантастику! Тому ділюся технологією і з вами. Раптом кому теж доведеться за смаком.

Список інгредієнтів

Останнім часом все більше людей відмовляються від м’яса. Тому я пропоную 2 варіанти оригінального страви. Для гурманської страви потрібно:

  • 2 патисона середніх розмірів;
  • півкілограма м’ясного фаршу;
  • 5-6 столових ложок рису;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • невеликий соковитий помідор або столова ложка томатної пасти;
  • за 1,5 столової ложки майонезу і борошна;
  • 0,5 л води;
  • улюблені приправи і сіль – за смаком.

Для вегетаріанського страви необхідно:

  • 5 дрібних патисонів;
  • 4 столові ложки рису;
  • велика цибулина;
  • велика морква;
  • 50 г сиру чечіль (копчена кіска);
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 200 мл води;
  • спеції, сіль, олія – за смаком.

Враховуйте, що обидва порційні страви. Тобто кожному домочадцу повинен дістатися мінімум один патисон. Тому при необхідності коректуйте кількість інгредієнтів. Також важливо зробити уточнення з приводу рису. Можете використовувати звичайний – білий або ж поекспериментувати. Мені особливо сподобалося поєднання копченого сиру і бурого рису.

Гурманський варіант

Технологія проста:

  1. Ретельно помити патисони і обсушити паперовим рушником.
  2. Акуратно зрізати верхівку з хвостиком і выскрести серединку.
  3. М’якоть молодих патисонів можна порубати і змішати з фаршем.
  4. Додати добре промитий рис, дрібно нарізану цибулю, сіль, спеції.
  5. Заповнити патисони начинкою, закрити “кришечкою”.
  6. В окремій мисці змішати томатну пасту або протерту м’якоть помідора, майонез, борошно і воду.
  7. Покласти патисони у форму (можна кожен в окрему), залити підготовленою сумішшю.
  8. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку і витримати 30-35 хвилин.

Смачніше всього готові патисони поєднувати з помідорно-огірковим салатом і білим хлібом. Хоча можна експериментувати.

Інопланетянин уособлює Раків: знаки зодіаку як герої фільмів Спілберга
Знаменитості не залишилися осторонь. Канделакі висловилася про ДТП з Єфремовим
21 рік тому Софі Марсо зіграла дівчину Бонда у фільмі “І цілого світу мало”

Вегетаріанський варіант

Цей рецепт також не зажадає від вас складних дій:

  1. Промийте рис, поки вода не буде прозорою. І залийте окропом на чверть години.
  2. Підготуйте патисони, як було описано в попередньому рецепті. Однак цього разу м’якоть нам не знадобиться – ви можете використовувати її для випікання оладок, наприклад.
  3. Порубаєте дрібно цибулю, моркву натріть на тертці. Обсмажте на сковороді з додаванням соняшникової олії.
  4. Частина маси відкладіть, а в що залишився, додайте томатну пасту, приправи, сіль. Через 3 хвилини гасіння влийте воду і доведіть до кипіння. Вийде ароматна підлива.
  5. Ще раз промийте рис і змішайте з обсмаженими цибулею і морквою.
  6. Порубаєте якомога дрібніше сир чечіль. Додайте в миску з рисом.
  7. Заповніть патисони начинкою, закрийте “кришечками”, викладіть у форму і залити підливою. У цьому випадку зручніше використовувати одну загальну ємність.
  8. Прогрійте духовку до 200 градусів, поставте блюдо і готуйте приблизно півгодини.

Сподіваюся, фаршировані патисони сподобаються вашій родині. Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *