Готову млинцеву суміш часто використовують не за призначенням, роблячи з неї оладки, бісквіти, мафіни, коблери і навіть основу для піци. Ми вирішили доповнити цей список пончиками. Мабуть, самими простими пончиками, що вам доводилося готувати.
Інгредієнти:
- 1 ¼ склянки (300 мл) води;
- 3 ¼ склянки суміші для млинців;
- рослинна олія для смаження.
Інгредієнтів всього два: сама готова блинная суміш і вода. Наша блинная суміш вже включала в свій склад сухе молоко і яєчний порошок. Якщо в складі вашої суміші цих інгредієнтів немає, то розводите все не водою, а молоком, додайте одне яйце додатково.
Залийте суху млинцеву суміш склянкою гарячої води і перемішайте. Тривалий вимішування може зробити тісто густим і тягучим, тому не старайтеся.
Що стосується формування, то ви можете засмажити круглі пампушки, набираючи липке тісто змащеній маслом ложкою для морозива, а можете видавити тісто з кулінарного мішка на зразок іспанських чуррос.
У розігріте масло помістіть порції тіста (між собою їх легко розрізати звичайними ножицями) і обсмажуйте до золотистого кольору. Готові пончики викладайте на решітку або серветки.
Пончики можна подавати прямо так, можна супроводити улюбленим солодким соусом або глазур’ю, а можна посипати цукровою пудрою або цукровим піском, змішаним з дрібкою кориці.
Всередині пончики виходять пишними і м’якими.