У кожної господині є власний рецепт смачною і соковитою піци, однак її необхідно порізати і тільки потім уже є. А що буде, якщо ми скажемо вам, що є інший варіант приготування домашньої випічки?
В наданому матеріалі ми розповімо вам про незвичайний рецепт, який хоч і здається досить складним, але вражає приголомшливим смаком готового страви. Більш докладно можна дізнатися у статті нижче.
Необхідні інгредієнти
Для приготування даної випічки нам будуть потрібні наступні складові:
- пшеничне борошно – 2 склянки;
- тепла вода – 1 чашка;
- свіжі дріжджі – 20 грам;
- цукровий пісок – 1 чайна ложка;
- сіль – 1,2 чайної ложки;
- оливкова олія – 2-3 столові ложки;
- томатна паста чи кетчуп – 3 столові ложки;
- будь сир твердих сортів – 100 грам;
- шинка або ковбаса – 100 грам;
- моцарелла – 100 грам;
- вершкове масло – 50 грам;
- часник – пара зубчиків;
- пучок свіжої петрушки або кропу.
Для того, щоб випічка вийшла як можна більш повітряної і легкої, борошно необхідно заздалегідь просіяти. Для цього вам знадобиться глибока тарілочка і спеціальне ситечко. Таким чином борошно стане більш легким і збагатиться киснем, що вплине на якість тіста.
Спосіб приготування
Після того як всі необхідні нам інгредієнти знаходяться на своїх місцях, можна переходити до процесу приготування.
- У невелику мисочку додаємо цукор-пісок і свіжі дріжджі. Поступово вливаємо теплу воду і акуратно збиваємо отриману масу до однорідного стану. Виймаємо ємність в бік, надавши час дріжджам трохи підійти.
- Просіяне борошно з’єднуємо з сіллю, ретельно перемішуємо суху суміш і поступово додаємо оливкову олію і воду.
- Замішуємо пружне, еластичне і податливе тісто.
- Формуємо з отриманого тесту невеликий кулька, перекладаємо його в глибоку миску і накриваємо плівкою або рушником. Для того щоб тісто збільшилося в об’ємі, його необхідно прибрати в темне і сухе місце на одну годину.
- Після закінчення призначеного часу дістаємо наше тісто і ділимо його на вісім рівних частин.
- Формуємо невеличкі кульки і перекладаємо їх у спеціальні формочки, заздалегідь змащені вершковим маслом.
- Тепер розігріваємо духовку до 250 градусів і ставимо нашу випічку на деко. Приблизно через півгодини дістаємо отримані булочки і розрізаємо їх навпіл.
- Сир натираємо на крупній тертці і перемішуємо з дрібно порізаної шинкою або ковбасою.
- Додаємо моцарелу.
- Моєму зелень під проточною водою і дрібно шаткуємо.
- Розтоплюємо вершкове масло і часник пропускаємо через прес.
- Змішуємо в окремій мисочці отриману начинку.
- Змащуємо обидві половинки булочки томатною пастою і акуратно викладаємо начинку на нижній шар.
- Потім придавлюємо начинку другою половинкою і відправляємо блюдо в духовку ще на 10-15 хвилин до готовності.
Таку випічку можна готувати не тільки для домашніх посиденьок, але і в якості перекусу на роботі чи навчанні.
Сервіровка готового страви
Таку піцу можна подавати на стіл з будь-яким соусом. Однак ми рекомендуємо звернути увагу на гострий кетчуп, часниковий або сирний соус. За бажанням можна використовувати гірчицю.