Рагу з квасолі з печерицями і кабачками

Рагу з квасолі з печерицями і кабачками

Ніжне рагу з трьох видів квасолі багате білками і вітамінами. Це ситне блюдо відмінно підійде для сімейного обіду або вечері.

Рагу з квасолі з печерицями і кабачками

  • Автор рецепта: Дарина Полукарова
  • Після приготування ви отримаєте 10 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 130 хвилин

Інгредієнти

  • Червона квасоля 400 г
  • Біла квасоля 400 г
  • Строката квасоля 400 г
  • Рослинна олія 2 ст. ложки
  • Середня морква 1 штука
  • Цибуля 1 штука
  • Печериці 5 штук
  • Середній кабачок 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Сухі італійські трави 1 ч. ложка
  • Часник 3 зубчики
  • Томати у власному соку-500 г
  • Томатний сік 1⅔ склянки
  • Вода або овочевий бульйон за смаком
  • Цукор за смаком
  • Свіжа зелень за смаком
  • Нежирна сметана за смаком
  • Сир за смаком

Спосіб приготування

  • Квасолю попередньо вимочити і відваріть — кожен вид окремо.

    Як варити квасолю: проста і зрозуміла інструкція

    Щоб заощадити час, використовуйте консервовану квасолю. Її достатньо промити перед приготуванням.

    Рагу з квасолі з печерицями і кабачками

  • Овочі наріжте на довільні великі шматки.

    Взимку можна обмежитися селерою, морквою, цибулею, грибами, а в сезон додати цвітну капусту, броколі, баклажани і кабачки.

    Рагу з квасолі з печерицями і кабачками

  • Розігрійте олію на сковороді, обсмажте моркву і цибулю до прозорості.

  • Додайте інші овочі і смажте до готовності. У випадку з грибами і кабачками досить дочекатися, поки випарується зайва рідина. Потім можна приправляти основу сіллю, травами, часником.

    Рагу з квасолі з печерицями і кабачками

  • Овочеве асорті доповніть помідорами у власному соку, попередньо добре розчавивши кожен з плодів, а також томатним соком. Потім додайте невелику кількість води або овочевого бульйону.

  • Спробуйте суміш. Якщо томати кислят, всипте трохи цукру. Потім викладіть на сковороду всі бобові і перемішайте.

    Рагу з квасолі з печерицями і кабачками

  • Дочекайтеся закипання рідини, зменшіть температуру до мінімуму і тушкуйте суміш під кришкою приблизно 35-40 хвилин.

  • Щоб зробити консистенцію рагу кремоподібної, 2-3 рази швидко і обережно пройдіться по суміші блендером або звичайною толкушкой для пюре, щоб розчавити деякі квасолини.

    Рагу з квасолі з печерицями і кабачками

  • Подавати блюдо можна як завгодно: просто з зеленню або ще й з ложкою нежирної сметани або тертим сиром.

Другі страви Європейська кухня

5.0 8

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *