Простий сирний пиріг з яйцями

Цей рецепт в черговий раз доводить, що пачка готового листкового тіста — кращий друг пекаря-любителя. За кілька хвилин ви можете без проблем зібрати класичний італійський пиріг з начинкою з свіжого шпинату, яєць і суміші сирів.

Інгредієнти:

  • упаковка дріжджового листкового тіста;
  • 200 г рікотти;
  • 60 г тертого твердого сиру;
  • 100 г тертої моцарелли;
  • 100 г свіжого шпинату;
  • 4 яйця;
  • 2 столові ложки оливкової олії.

Простий сирний пиріг з яйцями

Поки тісто розморожується, припустіть вимиті і обсушені листя шпинату з краплею оливкової олії, поки ті не зів’януть.

Простий сирний пиріг з яйцями

З’єднайте компоненти начинки: рікотту, обидва види сирів, припущений шпинат і яйце. Додайте дрібку солі.

При необхідності рікотту можна замінити більш поширеним і доступним продуктом — звичайним сиром середньої жирності, який попередньо добре віджимають через марлю.

Простий сирний пиріг з яйцями

Розкачайте тісто в пласт товщиною близько 3 см і розділіть на дві нерівні частини: більшу укладіть на дно промасленим і присипаної борошном форми (20 см в діаметрі) так, щоб покрити стінки. Зверху викладіть сирну начинку, розрівняти її і ложкою зробіть три заглиблення.

Простий сирний пиріг з яйцями

Вбийте яйце в кожне з поглиблень.

Простий сирний пиріг з яйцями

Менша частина тесту послужить «кришкою» пирога, яку скріплюють з краями основи, а надлишки обрізають. Зробіть хрестоподібний надріз у центрі пирога для виходу зайвої рідини і змастіть пиріг залишками оливкової олії.

Простий сирний пиріг з яйцями

Випікайте при 200 градусах 50 хвилин.

Простий сирний пиріг з яйцями

Перш ніж вийняти з форми і нарізкою пиріг обов’язково охолоджують.

Простий сирний пиріг з яйцями

Простий сирний пиріг з яйцями

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *