Правильна презентація робить з тарілок справжні шедеври (відео)

Кулінарне мистецтво полягає не тільки в тому, щоб приготувати смачне і корисне блюдо. Дуже важливо ще й правильно його подати, щоб пробудити апетит та інтерес людини. Це стосується не тільки ресторанів. Багато господині будинку і намагаються оформити кожну трапезу творчо і зі смаком. Спробуйте розмалювати тарілки, тоді будь-яку страву перетвориться в справжню картину.

Необхідний матеріал

Найкраще практикуватися на білому тлі. Тому приготуйте світлі плоскі тарілки. Круглі вони будуть або витягнуті – неважливо, головне, щоб розмір був достатнім для того, щоб їжа та оформлення не заважали один одному і розміщувалися вільно.

Тепер фарби. Малювати на тарілках можна тільки їстівними складами, а їх дуже легко приготувати вдома:

  • Гель з морквяного пюре. Для цього овоч потрібно нарізати кубиками і зварити до готовності. Після цього подрібніть в блендері і додайте трохи оливкової олії.
  • Буряковий гель. Для його приготування буде потрібно 450 г бурякового соку і 5 г агар-агару, а також сіль. Доведіть до кипіння, щоб активувати желюючий компонент і додайте 0.5 г ксантану, щоб вийшла правильна консистенція для крапель.
  • Крем з базиліка. Очистіть листя, опустіть в окріп, а потім у крижану воду. Тепер перекладіть їх в блендер з оливковою олією. Можна додати трохи картопляного пюре.

Приступаємо до творчості

Тепер у вас є все, що потрібно. Не потрібно мати художній талант, щоб зобразити точки, краплі, спіралі. А якщо змішувати кольори між собою, то і зовсім виходять шедеври. Ідеї можна підглянути у шеф-кухаря або придумати самостійно. А що найголовніше, це не забирає багато часу. Можна розмальовувати тарілки щоразу дивуючи своїх найдорожчих і коханих. Цей варіант оформлення столу дуже виручить при проведенні урочистих заходів. Аналогічно можна прикрашати тарілки і для десертів, тільки тоді візьміть солодкі сиропи і шоколад.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *