Помітили потріскану глазур на пончику? Це вказує на несвіжість і не тільки

«Жирний четвер» – це один з тих днів, коли всі люди на мить відкидають всі свої дієти… Або давайте просто назвемо це раціональної дієтою. В цей день для багатьох з нас немає правил, і ми наповнюємо свій шлунок солодощами без обмежень. Іноді ми навіть хвалимося тим, що з’їли пончиків більше всіх. Чи Не так?

Тому ми вважаємо, що в цей день варто вибирати продукти тільки хорошої якості, щоб, крім відчуття переїдання, у нас не з’явилися які-небудь інші неприємні враження. Чому не можна купувати пончики з потрісканою глазур’ю, розповімо у статті.

Показник якості пампуха

Отже, ви вирішили влаштувати для себе «жирний четвер». Але як може людина, яка не є кондитером, дізнатися, чи був даний пончик ретельно виготовлений із застосуванням всіх канонів майстерності чи це масовий продукт? Якщо, вибираючи пончики в магазині або кондитерської, ви бачите тріснуту або отвалившуюся глазур на поверхні виробу, то знайте, що це може бути сигналом про погану якість випічки.

Чому глазур тріскається

Глазур на поверхні пампуха може кришитися або тріскатися силу таких причин:

  1. Вироби були заморожені у гарячому вигляді, тобто процес охолодження був пропущений. Цей момент говорить про те, що пончики випікалися для «кількості», а не для «якості».
  2. Була використана глазур, збагачена антислеживающими агентами.
  3. Глазур створювалася з порушеннями правил, тобто могла бути занадто велика аерація під час змішування складових.
  4. При приготуванні глазурі використовувалося неправильне співвідношення води, лимонного соку і цукру.
  5. Пампушки були розчавлені або стиснуті під час транспортування (доставки).

Як бачите, вгадати з першого погляду, яка з норм була порушена, складно. Тому краще не ризикувати і купувати пончики з гладкою, блискучою глазур’ю без яких-небудь пошкоджень.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *