Полуничний пиріг з кардамоном і ваніллю

Полуничний пиріг з кардамоном і ваніллю

Рецепт цього ніжного десерту настільки простий, що з ним впорається будь-який, у кого опинився під рукою склянку ягід. А є полуничний пиріг — одне задоволення.

Полуничний пиріг з кардамоном і ваніллю

  • Автор рецепта: Артем Горбунов
  • Після приготування ви отримаєте 4 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 50 хвилин

Інгредієнти

  • Вершкове масло – ½ склянки
  • Борошно 1⅓ склянки
  • Розпушувач 1 ч. ложка
  • ¼ Ч. ложки Сода
  • ¼ Ч. ложки сіль
  • Мелений кардамон ¼ ч. ложки
  • Коричневий цукор ⅔ склянки
  • Яйце 1 штука
  • Екстракт ванілі 1 ч. ложка
  • Сметана ⅔ склянки
  • Коричневий цукор ¼ склянки
  • Вершкове масло 2 ст. ложки
  • Полуниця 1 стакан

Спосіб приготування

  • В круглу форму для випічки з високим бортиком покладіть 2 столові ложки вершкового масла і поставте форму в розігріту до 180 °C духовку.

  • Коли масло розтане, вийміть форму і кілька разів нахиліть її з боку в бік, щоб масло рівномірно розтеклося по дну і стінкам.

  • У мисці змішайте борошно, розпушувач, соду, сіль і кардамон. В іншій мисці збийте міксером на середній швидкості масло з цукром, призначені для коржа. Суміш повинна вийти світлою і повітряної.

  • Потім перемішайте її лопаткою, додайте яйце і ваніль і збивайте ще протягом 1 хвилини. Знову перемішайте масу лопаткою і всипте сухі інгредієнти.

  • Збивайте міксером на середній швидкості, поступово додаючи сметану. Тісто має вийти досить густим і однорідним.

  • Висипте рівним шаром ¼ склянки цукру у змащену маслом форму. Зверху викладіть шар нарізаної кружечками полуниці.

  • Викладіть ложкою тісто поверх ягід і розрівняйте його лопаткою.

  • Випікайте пиріг протягом 35 хвилин при температурі 200 °C. Щоб перевірити готовність, проткніть корж зубочисткою: якщо на ній не залишиться налиплого тіста, десерт готовий.

  • Вийміть полуничний пиріг з духовки і дайте йому постояти 10 хвилин. Потім акуратно проведіть ножем уздовж стінок форми, після чого накрийте форму стравою і переверніть десерт.

    Краще всього подавати пиріг на стіл теплим, зі збитими вершками, підсолодженої сметаною або кулькою морозива.

Десерти та випічка Європейська кухня

5.0 3

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *