Паски на сметані з мигдалем, родзинками і прянощами
- Автор рецепта: Ірина Сахарова
- Після приготування ви отримаєте 8 порції
- Загальний час приготування рецепту: 270 хвилин
Інгредієнти
- Мигдаль 100 г
- Родзинки 100 г
- Молоко 100 мл
- Дріжджі свіжі-30 г
- Цукор-120 г
- Борошно 400 г
- Розпушувач 1 ч. ложка
- Ванільний цукор-8 г
- Сіль 1 ч. ложка
- Гвоздика мелена 1⁄₄ ч. ложки
- Мускатний горіх мелений 1⁄₂ ч. ложки
- Кардамон мелений 1⁄₄ ч. ложки
- Кориця мелена 1⁄₂ ч. ложки
- Яйця 3 штуки
- Сметана жирністю 25% 220 г
- Вершкове масло 50 г
- Рослинна олія 2-3 ст. ложки
- Цукрова пудра 100 г
- Кондитерська посипання за смаком
Спосіб приготування
-
Мигдаль за кілька хвилин обсмажте на сковороді без олії, остудіть і подрібніть.
-
Ізюм на 5 хвилин залийте окропом. Після злийте воду і підсушіть ягоди паперовими рушниками.
-
Тепле молоко змішайте з дріжджами і столовою ложкою цукру. Залиште опару на 10 хвилин.
-
Борошно з’єднайте з розпушувачем, що залишився звичайним і ванільним цукром, сіллю, медом і прянощами.
-
Додайте борошняну суміш яйце, два жовтки, сметану і опару. За 10 хвилин замісіть тісто, воно вийде м’яким і липким.
-
Додайте розм’якшене вершкове масло і вимісити ще раз.
-
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і залиште в теплі на 3 години. За цей час тісто збільшиться в два рази.
-
Обімніть тісто. Додайте родзинки і перемішайте, щоб він рівномірно розподілився.
-
Форми змастіть рослинною олією і викладіть в них тісто, щоб воно займало не більше 2/3 обсягу. Накрийте плівкою і залиште в теплі на півгодини.
-
Випікайте приблизно 45 хвилин при температурі 180 °С.
Готовність пасок перевіряйте дерев’яною паличкою або зубочисткою: вона повинна залишатися сухою. -
Для глазурі збийте білки, а після змішайте їх з цукровою пудрою. Нанесіть на остиглі паски. Додайте посипання або інші прикраси.
Десерти та випічка Російська кухня