Паски на сметані з мигдалем, родзинками і прянощами

Паски на сметані з мигдалем, родзинками і прянощами

Мигдаль та родзинки відмінно поєднуються в цих великодніх куличах на сметані. А незвичайний смак випіканні надають кориця, мускатний горіх, кардамон і гвоздика.

Паски на сметані з мигдалем, родзинками і прянощами

  • Автор рецепта: Ірина Сахарова
  • Після приготування ви отримаєте 8 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 270 хвилин

Інгредієнти

  • Мигдаль 100 г
  • Родзинки 100 г
  • Молоко 100 мл
  • Дріжджі свіжі-30 г
  • Цукор-120 г
  • Борошно 400 г
  • Розпушувач 1 ч. ложка
  • Ванільний цукор-8 г
  • Сіль 1 ч. ложка
  • Гвоздика мелена 1⁄₄ ч. ложки
  • Мускатний горіх мелений 1⁄₂ ч. ложки
  • Кардамон мелений 1⁄₄ ч. ложки
  • Кориця мелена 1⁄₂ ч. ложки
  • Яйця 3 штуки
  • Сметана жирністю 25% 220 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Рослинна олія 2-3 ст. ложки
  • Цукрова пудра 100 г
  • Кондитерська посипання за смаком

Спосіб приготування

  • Мигдаль за кілька хвилин обсмажте на сковороді без олії, остудіть і подрібніть.

  • Ізюм на 5 хвилин залийте окропом. Після злийте воду і підсушіть ягоди паперовими рушниками.

  • Тепле молоко змішайте з дріжджами і столовою ложкою цукру. Залиште опару на 10 хвилин.

  • Борошно з’єднайте з розпушувачем, що залишився звичайним і ванільним цукром, сіллю, медом і прянощами.

  • Додайте борошняну суміш яйце, два жовтки, сметану і опару. За 10 хвилин замісіть тісто, воно вийде м’яким і липким.

  • Додайте розм’якшене вершкове масло і вимісити ще раз.

  • Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і залиште в теплі на 3 години. За цей час тісто збільшиться в два рази.

  • Обімніть тісто. Додайте родзинки і перемішайте, щоб він рівномірно розподілився.

  • Форми змастіть рослинною олією і викладіть в них тісто, щоб воно займало не більше 2/3 обсягу. Накрийте плівкою і залиште в теплі на півгодини.

  • Випікайте приблизно 45 хвилин при температурі 180 °С.

    Готовність пасок перевіряйте дерев’яною паличкою або зубочисткою: вона повинна залишатися сухою.

  • Для глазурі збийте білки, а після змішайте їх з цукровою пудрою. Нанесіть на остиглі паски. Додайте посипання або інші прикраси.

Десерти та випічка Російська кухня

5.0 6

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *