Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином

Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином

Ідеальний класичний паштет з курячої печінки готується просто і швидко. Завдяки вершків він володіє ніжною текстурою і чарівним смаком.

Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином

  • Автор рецепта: Дарина Полукарова
  • Після приготування ви отримаєте 8 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 30 хвилин

Інгредієнти

  • Вершкове масло 200 г
  • Невелика цибулина 1 штука
  • Сушений чебрець 1 ч. ложка
  • Куряча печінка 500 г
  • Сіль ⅔ ч. ложки
  • Мускатний горіх 1 щіпка
  • Солодке біле вино 100 мл
  • Жирні вершки 100 мл
  • Листя петрушки за смаком
  • Чебрець за смаком
  • Естрагон за смаком
  • Розмарин за смаком

Спосіб приготування

  • У сковороді розігрійте трохи вершкового масла. Обсмажте в ньому до м’якості дрібно нарізаний лук і чебрець, а потім перекладіть в тарілку.

  • Курячу печінку розділіть на частки, виріжте жилаві перегородки.

    Вимочувати субпродукт у молоці або маринаді перед обсмаженням можна, але не обов’язково.

    Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином

  • Викладіть печінку в сковороду і смажте 7-8 хвилин. На четвертій хвилині приготування шматочки посоліть і приправте мускатним горіхом.

    Якщо боїтеся залишати субпродукт рожевим всередині, як того вимагає класичний рецепт, смажте трохи довше.

    Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином

  • Потім зніміть сковороду з вогню і накрийте кришкою. Шматочки повинні дійти до готовності під впливом залишкового тепла.

  • Перекладіть печінка на окрему тарілку.

  • Дрібні частинки субпродукту, а також цибулі з вершковим маслом і чебрецем, залишилися в сковороді, залити солодким білим вином і почекайте, поки воно не випарується на три чверті на середньому вогні.

    Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином

  • Вилийте выпаренное вино до печінки, додайте вершки, цибуля з чебрецем, 75 г вершкового масла і збийте все блендером до однорідності або пропустіть через м’ясорубку.

    Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином

  • Розтопіть масло, що залишилося, обережно зніміть білу плівку з поверхні і залийте їм паштет. У центр можна покласти листочки петрушки, чебрець, естрагон, розмарин.

    Цей крок необов’язковий, якщо ви вирішите подавати паштет вже намазати на хліб.

    Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином

  • Залиште паштет в холодильнику до тих пір, поки масло на поверхні повністю не застигне, а потім подавайте.

    Можна розкладати закуску з невеликим піали і подавати порційно.

    Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином

Закуски Французька кухня

5.0 13

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *