Паштет з курячої печінки з вершками і білим вином
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 8 порції
- Загальний час приготування рецепту: 30 хвилин
Інгредієнти
- Вершкове масло 200 г
- Невелика цибулина 1 штука
- Сушений чебрець 1 ч. ложка
- Куряча печінка 500 г
- Сіль ⅔ ч. ложки
- Мускатний горіх 1 щіпка
- Солодке біле вино 100 мл
- Жирні вершки 100 мл
- Листя петрушки за смаком
- Чебрець за смаком
- Естрагон за смаком
- Розмарин за смаком
Спосіб приготування
-
У сковороді розігрійте трохи вершкового масла. Обсмажте в ньому до м’якості дрібно нарізаний лук і чебрець, а потім перекладіть в тарілку.
-
Курячу печінку розділіть на частки, виріжте жилаві перегородки.
Вимочувати субпродукт у молоці або маринаді перед обсмаженням можна, але не обов’язково. -
Викладіть печінку в сковороду і смажте 7-8 хвилин. На четвертій хвилині приготування шматочки посоліть і приправте мускатним горіхом.
Якщо боїтеся залишати субпродукт рожевим всередині, як того вимагає класичний рецепт, смажте трохи довше. -
Потім зніміть сковороду з вогню і накрийте кришкою. Шматочки повинні дійти до готовності під впливом залишкового тепла.
-
Перекладіть печінка на окрему тарілку.
-
Дрібні частинки субпродукту, а також цибулі з вершковим маслом і чебрецем, залишилися в сковороді, залити солодким білим вином і почекайте, поки воно не випарується на три чверті на середньому вогні.
-
Вилийте выпаренное вино до печінки, додайте вершки, цибуля з чебрецем, 75 г вершкового масла і збийте все блендером до однорідності або пропустіть через м’ясорубку.
-
Розтопіть масло, що залишилося, обережно зніміть білу плівку з поверхні і залийте їм паштет. У центр можна покласти листочки петрушки, чебрець, естрагон, розмарин.
Цей крок необов’язковий, якщо ви вирішите подавати паштет вже намазати на хліб. -
Залиште паштет в холодильнику до тих пір, поки масло на поверхні повністю не застигне, а потім подавайте.
Можна розкладати закуску з невеликим піали і подавати порційно.
Закуски Французька кухня