Пасхальне печиво з білковою глазур’ю

Великоднє печиво з білковою глазур’ю

Великоднє печиво з глазур’ю настільки розсипчасте, що буквально тане в роті. Форму і прикраси для нього ви можете вибрати по своєму смаку.

Пасхальне печиво з білковою глазур’ю

  • Автор рецепта: Ірина Сахарова
  • Після приготування ви отримаєте 4 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 65 хвилин

Інгредієнти

  • Вершкове масло 200 г
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 130 г
  • Ванільний цукор 5 г
  • Розпушувач 5 г
  • Сіль 1 щіпка
  • Борошно 350 г
  • Яєчний білок 1 штука
  • Цукрова пудра 200 г
  • Лимонний сік-1 ст. ложка
  • Харчовий барвник за смаком

Спосіб приготування

  • Розм’якшене вершкове масло збийте міксером з яйцем, звичайним і ванільним цукром, розпушувачем і сіллю.

  • Поступово всипте половину просіяного борошна, продовжуючи збивати масу. Вона повинна вийти ніжною і гладкою.

  • Додайте решту просіяне борошно і замісіть тісто за допомогою міксера або руками.

  • Загорніть в плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.

  • Після розкачайте тісто шаром завтовшки не більше 1 див.

  • З допомогою кондитерських вирубок виріжте печиво.

  • Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього заготовки для печива.

  • Запікайте 15-20 хвилин при температурі 180 °С. Потім остудіть.

  • Для глазурі розітріть збийте вінчиком або міксером білок з цукровою пудрою. Маса повинна стати однорідною.

  • Додайте лимонний сік і ще раз перемішайте.

  • Розділіть глазур на кілька частин і додайте в кожну по краплі барвника. Перемішайте.

  • Готову глазур розподіліть по кондитерських мішків або щільним пакетів. У останніх потрібно злегка підрізати куточок.

  • Окресліть контури печива глазур’ю, заповніть всередині і акуратно розрівняйте.

    Якщо хочете отримати гладкий малюнок, наносити інші кольори відразу ж, а якщо опуклий, то почекайте, поки перший шар глазурі застигне і зробіть візерунок зверху.

  • Дочекайтеся, коли глазур повністю застигне.

Десерти та випічка Російська кухня

5.0 7

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *