Великоднє печиво з білковою глазур’ю
- Автор рецепта: Ірина Сахарова
- Після приготування ви отримаєте 4 порції
- Загальний час приготування рецепту: 65 хвилин
Інгредієнти
- Вершкове масло 200 г
- Яйце 1 штука
- Цукор 130 г
- Ванільний цукор 5 г
- Розпушувач 5 г
- Сіль 1 щіпка
- Борошно 350 г
- Яєчний білок 1 штука
- Цукрова пудра 200 г
- Лимонний сік-1 ст. ложка
- Харчовий барвник за смаком
Спосіб приготування
-
Розм’якшене вершкове масло збийте міксером з яйцем, звичайним і ванільним цукром, розпушувачем і сіллю.
-
Поступово всипте половину просіяного борошна, продовжуючи збивати масу. Вона повинна вийти ніжною і гладкою.
-
Додайте решту просіяне борошно і замісіть тісто за допомогою міксера або руками.
-
Загорніть в плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
-
Після розкачайте тісто шаром завтовшки не більше 1 див.
-
З допомогою кондитерських вирубок виріжте печиво.
-
Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього заготовки для печива.
-
Запікайте 15-20 хвилин при температурі 180 °С. Потім остудіть.
-
Для глазурі розітріть збийте вінчиком або міксером білок з цукровою пудрою. Маса повинна стати однорідною.
-
Додайте лимонний сік і ще раз перемішайте.
-
Розділіть глазур на кілька частин і додайте в кожну по краплі барвника. Перемішайте.
-
Готову глазур розподіліть по кондитерських мішків або щільним пакетів. У останніх потрібно злегка підрізати куточок.
-
Окресліть контури печива глазур’ю, заповніть всередині і акуратно розрівняйте.
Якщо хочете отримати гладкий малюнок, наносити інші кольори відразу ж, а якщо опуклий, то почекайте, поки перший шар глазурі застигне і зробіть візерунок зверху. -
Дочекайтеся, коли глазур повністю застигне.
Десерти та випічка Російська кухня