Півстоліття тому брокколі була в 2 рази поживніше, ніж сьогодні. Лікарі пояснили, чому

Харчова цінність рослинної їжі зараз на 50% нижче, ніж була в 1970 році. Та ж сама капуста брокколі раніше була більш поживною, ніж сьогодні. Твердження стосується і інших овочів. У подібному явищі вчені передусім звинувачують сучасне сільське господарство.

Корінь всіх зол

Головна причина проблеми – технологічна діяльність людини. Ведення сільського господарства з активним використанням різноманітних хімічних добрив руйнує грунт і вбиває її мікробну життя.

В результаті чого овочі вже не отримують тієї кількості необхідних мінералів і мікроелементів. Надмірною кількістю добрив люди знищують важливі властивості ґрунту. Помилки землеробства не дають їй відновитися, що тільки погіршує ситуацію з часом.

Губить людей їжа

Марк Хайман, доктор медичних наук, вважає, що саме помилки в харчуванні призводять до проблем зі здоров’ям. Причому іноді спровокувати недостачу тих чи інших поживних сполук вдається навіть при постійному вживанні овочів і фруктів в їжу. Все це відбувається з-за різкого зменшення якості продуктів харчування.

Рішення

Вчений вважає, що вирішити цю проблему можна лише комплексно. Спочатку людям необхідно повністю переглянути свій підхід до сільського господарства.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *