Харчова цінність рослинної їжі зараз на 50% нижче, ніж була в 1970 році. Та ж сама капуста брокколі раніше була більш поживною, ніж сьогодні. Твердження стосується і інших овочів. У подібному явищі вчені передусім звинувачують сучасне сільське господарство.
Корінь всіх зол
Головна причина проблеми – технологічна діяльність людини. Ведення сільського господарства з активним використанням різноманітних хімічних добрив руйнує грунт і вбиває її мікробну життя.
В результаті чого овочі вже не отримують тієї кількості необхідних мінералів і мікроелементів. Надмірною кількістю добрив люди знищують важливі властивості ґрунту. Помилки землеробства не дають їй відновитися, що тільки погіршує ситуацію з часом.
Губить людей їжа
Марк Хайман, доктор медичних наук, вважає, що саме помилки в харчуванні призводять до проблем зі здоров’ям. Причому іноді спровокувати недостачу тих чи інших поживних сполук вдається навіть при постійному вживанні овочів і фруктів в їжу. Все це відбувається з-за різкого зменшення якості продуктів харчування.
Рішення
Вчений вважає, що вирішити цю проблему можна лише комплексно. Спочатку людям необхідно повністю переглянути свій підхід до сільського господарства.