Млинці на кокосовому молоці з карамелізованими бананами
- Автор рецепта: Марія Дронова
- Після приготування ви отримаєте 5 порції
- Загальний час приготування рецепту: 40 хвилин
Інгредієнти
- Яйця 2 штуки
- Молоко 120 г
- Кокосове молоко ½ склянки
- Борошно 1 склянка
- 1-2 щіпки сіль
- Білий або коричневий цукор 4 ст. ложки
- Вершкове масло 4 ст. ложки
- Рослинне масло 1 ч. ложка
- Банани 4 штуки
- Апельсин 1 штука
- Ром за смаком
- Цукрова пудра за смаком
Спосіб приготування
-
У невеликій мисці або за допомогою блендера збийте яйця з звичайним і кокосовим молоком.
-
В іншу миску просійте борошно, сіль і 1 столову ложку цукру.
-
Розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані 1 столову ложку вершкового масла.
-
Поки масло охолоджується, поступово влийте яєчно-молочну суміш в борошняну і перемішайте, щоб не залишилося грудочок.
-
Додайте в остигле тісто розтоплене масло і перемішайте.
-
Розігрійте сковороду, налийте в неї рослинне масло.
-
Ополоником наливайте тісто на сковороду, розподіляючи його по всій поверхні. Смажте млинці до золотистого кольору з кожної сторони.
-
У чистій сковороді розігрійте вершкове масло на маленькому вогні.
-
Поки масло топиться, почистіть банани і наріжте кружальцями або великими шматочками.
-
Додайте до масла цукор, що залишився і перемішайте.
-
Коли цукор розплавиться, викладіть в сковороду нарізані банани. Збільште вогонь і смажте, помішуючи, кілька хвилин.
-
Зніміть з апельсина цедру за допомогою дрібної терки, вичавте з нього сік.
-
Додайте в сковороду цедру, сік і ром. Доведіть суміш до кипіння, щоб вона злегка загусла.
-
Викладайте по 1-2 столовій ложки начинки на половинку кожного млинчика і згортайте його. Посипте десерт цукровою пудрою.
Десерти та випічка Європейська кухня