Медики пояснили, яким повинен бути правильний бутерброд з ікрою. Шкода, раніше цього не знала

Одна з найпопулярніших новорічних страв – бутерброди з ікрою. Виявляється, багато людей роблять їх неправильно. Принаймні, такої думки дотримуються медики. Лікарі розповіли, як правильно вживати традиційну новорічну закуску, щоб не завдати шкоди здоров’ю.

Рекомендації

Кожен має уявлення про те, як зазвичай виглядає бутерброд з червоною ікрою. Це шматок білого хліба або батона, змащене маслом. А зверху товстим шаром насипана ікра.

Проте медики стверджують, що такий спосіб приготування є неправильним. І вершкове масло, і червона ікра містять велику кількість ліпідів. Вживаючи це поєднання продуктів, людина створює додаткове навантаження на серце, судини і органи травлення. Крім того, такий варіант закуски є дуже калорійним.

Не слід забувати і про те, що бутерброди з ікрою містять велику кількість солі. Тому захоплюватися такою стравою не слід. Надлишок солі призводить до набряклості тканин, погіршення роботи судинної системи, збільшення артеріального тиску.

Ніхто не говорить про те, що потрібно повністю відмовитися від бутербродів з ікрою на Новий рік. Однак щоб не завдати шкоди здоров’ю, це блюдо потрібно вживати правильно і в невеликій кількості. Головне – не змащувати батон або білий хліб вершковим маслом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *