Мій чоловік готує чімічуррі – ідеальне доповнення до будь-якого гарніру і м’яса

Цей рецепт мій чоловік привіз з однієї з своїх поїздок в Південну Америку. За його словами, там обожнюють соус чімічуррі і подають його до гарнірів, риби і м’яса. Мені сподобався не тільки смак, але і склад цього соусу: на мій погляд, в ньому багато вітамінів і мікроелементів, що особливо важливо взимку.

Пропоную і вам спробувати освоїти цей простий рецепт.

Інгредієнти

Вам знадобляться такі компоненти:

  • 1 лайм;
  • 20 р свіжої петрушки;
  • половина фіолетовою цибулини;
  • 3 грама меленого чорного перцю;
  • 6 г паприки;
  • 1 зубчик часнику;
  • 30 мілілітрів білого оцту;
  • 90 мл оливкової олії;
  • 1 гілочка свіжого орегано;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль.

Приготування

Розріжте навпіл лайм і вичавіть сік з обох половинок. Очистіть і наріжте цибулю і часник.

У склянку подрібнювача додайте лавровий лист, чорний перець і паприку. Подрібніть так, щоб лавровий лист повністю розкришився. Додайте цибулю, часник і орегано. Знову подрібніть блендером. Налийте сік лайма, білий оцет і масло. В останню чергу додайте петрушку і знову подрібніть.

Сіль і перець додають за смаком.

Поєднання

Батьківщина чімічуррі – Аргентина, але його обожнюють і в багатьох інших країнах: у Чилі, Перу, Бразилії і так далі. У Південній Америці прийнято подавати соус до м’яса, але, на мій погляд, він відмінно поєднується і з гарнірами: навіть звичайні макарони або відварений рис чімічуррі перетворює на делікатес. Обов’язково згадайте про це рецепті і влітку, коли зберетеся на пікнік: чімічуррі – ідеальна компанія для шашлику.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *