Лазанья з індичкою і рікоттою
- Автор рецепта: Дарина Родіонова
- Після приготування ви отримаєте 8 порції
- Загальний час приготування рецепту: 95 хвилин
Інгредієнти
- Листи для лазаньї 450 г
- Сіль за смаком
- Оливкова олія 2 ст. ложки + для змащування
- Цибуля 1 штука
- Томатна паста 2 ст. ложки
- Фарш з індички 450 г
- Різані томати у власному соку 800 г
- Базилік 1⁄₄–1⁄₂ пучка
- Мелений чорний перець за смаком
- Рікотта 450 г
- Часник 2 зубчики
- Пармезан 50 г
- Петрушка 4-5 гілочок
- Яйце 1 штука
- Моцарелла 450 г
Спосіб приготування
-
Відваріть листи для лазаньї в підсоленій воді до стану аль денте. Дотримуйтесь інструкції на упаковці.
-
Змастіть один або два деко олією. Розкладіть там листи для лазаньї в один шар, а поки займіться начинкою.
-
У сковороді на середньому вогні розігрійте масло. Викладіть дрібно порізану цибулю і обсмажуйте 5 хвилин.
-
Додайте томатну пасту і фарш. Готуйте, помішуючи, 6-7 хвилин, поки м’ясо не перестане бути червоним.
-
У цей час трохи збийте в блендері різані томати. Шматочки повинні стати ще дрібніше. Але не пюрируйте масу.
-
Додати до індички і різані томати листя базиліка.
-
Приправте сіллю і перцем і уваривайте, помішуючи, близько 20 хвилин.
Якщо раптом соус стає дуже густим, влийте трохи води в банку з-під томатів, збовтайте і вилийте в сковороду. -
Окремо змішайте рікотта з подрібненим часником, тертим пармезаном, рубаною петрушкою, яйцем, сіллю і перцем.
-
Дно великої форми для запікання змастіть тонким шаром м’ясного соусу.
-
Зверху розкладіть частина листів для лазаньї, злегка накладаючи їх один на одного.
-
Змастіть частиною сирної маси, її покрийте частиною м’ясного соусу, а зверху помістіть частина тертої або нарізаною моцарелли.
-
Покрийте листами для лазаньї і повторюйте шари, поки не закінчаться інгредієнти. На самому верху повинна бути моцарелла.
-
Запікайте лазанью в духовці, розігрітій до 190 °C, приблизно 35 хвилин.
Другі страви Італійська кухня