Лазанья з індичкою і рікоттою

Лазанья з індичкою і рікоттою

Між шарами тіста ховається соковитий томатно-м’ясний соус, паста з рікотти і пармезану і тягнеться моцарелла. Лазанья з індичкою стане вашою улюбленою.

Лазанья з індичкою і рікоттою

  • Автор рецепта: Дарина Родіонова
  • Після приготування ви отримаєте 8 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 95 хвилин

Інгредієнти

  • Листи для лазаньї 450 г
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 2 ст. ложки + для змащування
  • Цибуля 1 штука
  • Томатна паста 2 ст. ложки
  • Фарш з індички 450 г
  • Різані томати у власному соку 800 г
  • Базилік 1⁄₄–1⁄₂ пучка
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Рікотта 450 г
  • Часник 2 зубчики
  • Пармезан 50 г
  • Петрушка 4-5 гілочок
  • Яйце 1 штука
  • Моцарелла 450 г

Спосіб приготування

  • Відваріть листи для лазаньї в підсоленій воді до стану аль денте. Дотримуйтесь інструкції на упаковці.

  • Змастіть один або два деко олією. Розкладіть там листи для лазаньї в один шар, а поки займіться начинкою.

  • У сковороді на середньому вогні розігрійте масло. Викладіть дрібно порізану цибулю і обсмажуйте 5 хвилин.

  • Додайте томатну пасту і фарш. Готуйте, помішуючи, 6-7 хвилин, поки м’ясо не перестане бути червоним.

  • У цей час трохи збийте в блендері різані томати. Шматочки повинні стати ще дрібніше. Але не пюрируйте масу.

  • Додати до індички і різані томати листя базиліка.

  • Приправте сіллю і перцем і уваривайте, помішуючи, близько 20 хвилин.

    Якщо раптом соус стає дуже густим, влийте трохи води в банку з-під томатів, збовтайте і вилийте в сковороду.

  • Окремо змішайте рікотта з подрібненим часником, тертим пармезаном, рубаною петрушкою, яйцем, сіллю і перцем.

  • Дно великої форми для запікання змастіть тонким шаром м’ясного соусу.

  • Зверху розкладіть частина листів для лазаньї, злегка накладаючи їх один на одного.

  • Змастіть частиною сирної маси, її покрийте частиною м’ясного соусу, а зверху помістіть частина тертої або нарізаною моцарелли.

  • Покрийте листами для лазаньї і повторюйте шари, поки не закінчаться інгредієнти. На самому верху повинна бути моцарелла.

  • Запікайте лазанью в духовці, розігрітій до 190 °C, приблизно 35 хвилин.

Другі страви Італійська кухня

5.0 4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *