Літні десерти: крижані банани в шоколаді

Ще один рецепт в скарбничку літніх холодних десертів, який я чомусь обходила стороною року три. Наткнувшись на нього в тисячний раз на одному з кулінарних блогів, я зрозуміла, що все-таки варто спробувати. І спробувала – вийшло несподівано смачно. Отже, зустрічайте, одне з улюблених ласощів американців – заморожені банани в шоколаді!

Літні десерти: крижані банани в шоколаді

Продукти: банани, плитка шоколаду, горіхи (на ваш смак), печиво, вафлі.

1. Очищаєте банани від шкірки, вирізати їх на шматочки приблизно 4 сантиметри в довжину, нанизуєте їх на дерев’яні шпажки або палички для морозива і відправляєте в морозилку.

2. Поки банани заморожуються, растапливаете плитку шоколаду в мікрохвильовці, додаєте туди столову ложку рослинної олії. В окремих блюдцях готуєте товчені горіхи, крихти печива і вафельні крихти.

3. Дістаєте банани з морозилки, занурюєте їх в шоколад, а потім горіхи, печиво або вафлі – на ваш вибір. Готові банани кладете на піднос, застелений папером для випічки і знову відправляєте в холодильник.

Виходить схоже на бананове морозиво. Єдине АЛЕ – банан виходить дійсно крижаним і якщо у вас чутливі зуби, то гризти його буде не так вже й приємно. Тому після того, як ви поринете банани в шоколад, в морозилку їх ставити не обов’язково – шоколад і так застигне.

Літні десерти: крижані банани в шоколаді

Літні десерти: крижані банани в шоколаді

Літні десерти: крижані банани в шоколаді

Літні десерти: крижані банани в шоколаді

Приємного вам апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *