Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

Курка, запечена з лимоном в духовці, буде дуже м’якою і соковитою. Цитрус надає їй чудовий аромат, а після запікання її можна полити лимонним соком.

Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Автор рецепта: Дарина Полукарова
  • Після приготування ви отримаєте 4 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 150 хвилин

Інгредієнти

  • Тушка курки 1 штука
  • Оливкова олія за смаком
  • Сіль за смаком
  • Дрібний цибуля 2 штуки
  • Часник 3-4 зубчики
  • Чебрець 1-2 гілочки
  • Лавровий лист 2-3 штуки
  • Консервований або свіжий лимон 1 штука

Спосіб приготування

  • Промийте тушку курки і витріть насухо. Обтирати пташку слід неодмінно, так як будь-які залишки вологи на поверхні завадять утворення золотистої і хрусткої скориночки.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • При необхідності обріжте надлишки внутрішнього жиру птиці.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Переверніть тушку на груди і зріжте пахучі куприкова залози над хвостом: вони мають вигляд пари м’яких сіро-жовтих кульок.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Зріжте надлишки шкіри шиї, а залишки закріпіть зубочисткою або ниткою між крилами.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Переверніть тушку грудкою догори і виверніть кінчики крил за спину: так вони не будуть пригорати під час випічки.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Натріть птицю оливковою олією і щедро посипте сіллю зовні і всередині.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Покладіть всередину птиці очищений цибулю і часник.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Слідом відправте чебрець і лаврушку.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Відправте в курку консервований лимон, який можна замінити свіжим цитрусом.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Зв’яжіть гомілки курки несинтетической ниткою.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

  • Відправте в духовку. Для курки час випікання вираховується за простою формулою: 20 хвилин при 180 градусах на кожні півкілограма ваги.

  • Перед нарізкою і витягом всіх доповнень з порожнини дайте тушці постояти близько 10 хвилин. В іншому випадку під час оброблення може витекти весь сік.

    Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником

Другі страви Європейська кухня

5.0 7

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *