Курка, запечена в духовці з лимоном, цибулею і часником
- Автор рецепта: Дарина Полукарова
- Після приготування ви отримаєте 4 порції
- Загальний час приготування рецепту: 150 хвилин
Інгредієнти
- Тушка курки 1 штука
- Оливкова олія за смаком
- Сіль за смаком
- Дрібний цибуля 2 штуки
- Часник 3-4 зубчики
- Чебрець 1-2 гілочки
- Лавровий лист 2-3 штуки
- Консервований або свіжий лимон 1 штука
Спосіб приготування
-
Промийте тушку курки і витріть насухо. Обтирати пташку слід неодмінно, так як будь-які залишки вологи на поверхні завадять утворення золотистої і хрусткої скориночки.
-
При необхідності обріжте надлишки внутрішнього жиру птиці.
-
Переверніть тушку на груди і зріжте пахучі куприкова залози над хвостом: вони мають вигляд пари м’яких сіро-жовтих кульок.
-
Зріжте надлишки шкіри шиї, а залишки закріпіть зубочисткою або ниткою між крилами.
-
Переверніть тушку грудкою догори і виверніть кінчики крил за спину: так вони не будуть пригорати під час випічки.
-
Натріть птицю оливковою олією і щедро посипте сіллю зовні і всередині.
-
Покладіть всередину птиці очищений цибулю і часник.
-
Слідом відправте чебрець і лаврушку.
-
Відправте в курку консервований лимон, який можна замінити свіжим цитрусом.
-
Зв’яжіть гомілки курки несинтетической ниткою.
-
Відправте в духовку. Для курки час випікання вираховується за простою формулою: 20 хвилин при 180 градусах на кожні півкілограма ваги.
-
Перед нарізкою і витягом всіх доповнень з порожнини дайте тушці постояти близько 10 хвилин. В іншому випадку під час оброблення може витекти весь сік.
Другі страви Європейська кухня