Кожні вихідні я готую своєї сім’ї картопляний пиріг з шинкою і сиром: всі чекають цього моменту з нетерпінням

Цей пиріг можна приготувати вранці, на сніданок. Блюдо виходить ніжним, соковитим і дуже ситним. А найприємніше, що готується все дуже швидко. Для нього не потрібно багато продуктів, але це не заважає пирога ставати смачним. Крім того, для нього не потрібна духовка, все готується на сковороді.

Приготування пирога для всієї родини

Для приготування такої страви потрібно взяти такі продукти:

  • 500 грам картоплі.
  • 150 грам борошна.
  • Одне яйце.
  • По сто грам сиру та шинки.
  • Оливкова олія для сковороди.

Для початку ретельно миють бульби картоплі. Відварюють їх в мундирі. Готову картоплю чистять, труть на крупній тертці. Додають спеції за смаком, я зазвичай беру тільки сіль і трохи чорного перцю. Всипають борошно і додають яйце.

Розмішують тісто. Ділять його на дві частини. Сковороду змащують маслом, укладають одну частину тіста. Розрівнюють його. Шинку і сир ріжуть колами або скибочками. Укладають шарами.

“Накривають” пиріг залишками тіста, притискують краю. Обсмажували з одного боку, потім перевертають і обсмажують з іншого боку.

Готовий пиріг злегка охолоджують, після нарізають на порційні шматки і подають до столу. Він виходить дуже ніжним, начинка соковита і ароматна. Якщо брати різні види шинки і сиру, можна отримувати різні смаки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *