Кожні вихідні готую антикризові пончики: впорається навіть дилетант

Кризовими пончики я називаю, тому що вони зроблені тільки з одного яйця. Вони дуже смачні, м’які і пухнасті. Я приготувала їх з полуничним варенням і цукровою пудрою. так виходить дуже смачно. Моїх домочадців від такого десерту за вуха не відтягнеш.

Необхідні компоненти для готування

В якості складових для пончиків будуть потрібні наступні продукти:

  • близько 1,5 склянок борошна;
  • 1 велике яйце;
  • 100 мл теплого молока;
  • близько 50 грам вершкового масла;
  • близько 15 грам свіжих дріжджів;
  • 2 столових ложки цукру;
  • половинка чищенного апельсина;
  • чайна ложки кремового пудингу в порошку;
  • 2 столові ложки горілки;
  • 1 чайна ложка варення (полуничне);
  • олія для смаження;
  • цукрова пудра для декору.

Поетапне створення десерту

Спочатку кришу дріжджі в миску. Додаю чайну ложку цукру і ложку борошна, трохи теплого молока і перемішую. Накриваю і відкладаю закваску, щоб вона піднялася. Розтоплюю вершкове масло і остуджую його. Потім розрізаю апельсин і натираю шкірку фрукта. Проціджую борошно в миску, додаю цукор і пудинг. Потім додаю масло і закваску. Вбиваю одне яйце. Всипаю апельсинову цедру. Додаю горілку. Замішую тісто міксером з насадкою “гачки”, поки маса не почне відходити від стінок чаші.

Анна Хилькевич має намір змінити ім’я своєї молодшої дочки
Сусідка “напуває” свої помідори бражкою. Я сміялася з неї, а тепер теж так роблю
Торт “Зоряна ніч” для фанатів Ван Гога: покроковий рецепт з фото

Накриваю замішане тісто в мисці і даю піднятися протягом години.

Потім переношу його на посипану борошном дошку і розкачую в пласт товщиною 1-1,5 див Вирізаю склянкою гуртки. Потім кладу трохи варення на кожне коло і скріплюю краю, утворюючи шар.

Укладаю пончики на тканину. Накриваю рушником і залишаю на 20 хвилин.

Нагріваю літр олії в каструлі і смажу пончики партіями. Смажені пончики розкладаю на паперовому рушнику.

Посипаю цукровою пудрою ще теплими, але не гарячими.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *