Грецький йогурт – унікальний продукт, який готують шляхом проціджування. Завдяки цій процедурі, з молока видаляють зайву вологу – сироватку. І отримують густий йогурт, багатий протеїнами. Такий продукт нескладно приготувати в домашніх умовах.
Склад і рецепт
Для грецького йогурту знадобляться:
- Молоко незбиране в кількості 960 мл
- Чверть склянки несолодкого покупного йогурту без добавок. До складу продукту повинні входити біфідобактерії.
Молоко поміщають в каструлю і підігрівають до температури 85 градусів, періодично помішуючи, щоб запобігти утворення пінки.
Потім ємність з продуктом переставляють в раковину або посудину, заповнену льодом. Охолоджують до температури 43 градуси. Половину склянки молока переливають в окрему ємність. Додають в неї йогурт.
Перемішують компоненти до однорідності. Вливають молоко, що залишилося.
Знову перемішують масу.
Накривають посуд кришкою і загортають у тепле вологе рушник. Поміщають в духовку.
У жаровій шафі треба включити лампочку, щоб біфідобактерії могли нормально розмножуватися. Йогурт залишають в духовці на 8 годин або на ніч. Потім отриману масу пропускають через сито, покрите шаром марлі.
Видаляють рідину.
Поміщають йогурт в ємність. Закривають її і ставлять продукт в холодильник на кілька годин, щоб він придбав густу текстуру.
Корисний домашній йогурт готується досить просто. З цим завданням впорається навіть малодосвідчений господиня.