Корисний грецький йогурт: рецепт і майстер-клас в домашніх умовах

Грецький йогурт – унікальний продукт, який готують шляхом проціджування. Завдяки цій процедурі, з молока видаляють зайву вологу – сироватку. І отримують густий йогурт, багатий протеїнами. Такий продукт нескладно приготувати в домашніх умовах.

Склад і рецепт

Для грецького йогурту знадобляться:

  1. Молоко незбиране в кількості 960 мл
  2. Чверть склянки несолодкого покупного йогурту без добавок. До складу продукту повинні входити біфідобактерії.

Молоко поміщають в каструлю і підігрівають до температури 85 градусів, періодично помішуючи, щоб запобігти утворення пінки.

Потім ємність з продуктом переставляють в раковину або посудину, заповнену льодом. Охолоджують до температури 43 градуси. Половину склянки молока переливають в окрему ємність. Додають в неї йогурт.

Перемішують компоненти до однорідності. Вливають молоко, що залишилося.

Готую крем-брюле за особливим рецептом: додаю в десерт мелену каву
21 рік тому Софі Марсо зіграла дівчину Бонда у фільмі “І цілого світу мало”
Знаменитості не залишилися осторонь. Канделакі висловилася про ДТП з Єфремовим

Знову перемішують масу.

Накривають посуд кришкою і загортають у тепле вологе рушник. Поміщають в духовку.

У жаровій шафі треба включити лампочку, щоб біфідобактерії могли нормально розмножуватися. Йогурт залишають в духовці на 8 годин або на ніч. Потім отриману масу пропускають через сито, покрите шаром марлі.

Видаляють рідину.

Поміщають йогурт в ємність. Закривають її і ставлять продукт в холодильник на кілька годин, щоб він придбав густу текстуру.

Корисний домашній йогурт готується досить просто. З цим завданням впорається навіть малодосвідчений господиня.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *