Компанія з Марселя використовує кавову гущу і рисову солому, щоб вирощувати гриби вешенки в міських підвалах

Компанія Marseille Mushrooms спеціалізується на вирощуванні таких грибів, як глива. Причому робить вона це в незвичайних умовах. Та й грунт у цьому випадку використовується не зовсім стандартна.

Незвичайний бізнес

Marseille Mushrooms, як було зазначено раніше, вирощує гливи. При веденні бізнесу компанія використовує підвали французького міста Марселя.

Окремо орендувати або купувати нерухомість досить дорого і недоцільно.

А ось використовувати незадіяні підвали цілком обґрунтоване і логічно.

Робимо м’який чохол для окулярів з старого краватки
Таємничі джерела в печерах виявлені дослідниками: їм сотні тисяч років
Мої хитрощі для волосся: я роблю домашні спреї замість масок і бальзамів

Реалізація проекту

В якості грунту для грибів використовувалася кавова гуща. Але потім виробник змушений був відмовитися від неї. Походження її було складно відстежити, через що компанія не могла отримати екологічний сертифікат.

Надалі замість кавовій гущі почали використовувати рисову солому. Це дозволило вирішити питання з сертифікацією.

На поточний момент Marseille Mushrooms – успішний регіональний виробник грибів.

Але на цьому компанія не збирається зупинятися.

Висновок

Ось так кавова гуща, а потім і рисова солома дозволили створити оригінальний успішний бізнес по вирощуванню грибів.

Неординарно було вирішено питання з приміщеннями, в якості яких використовуються підвали. Саме такий незвичайний підхід до ведення бізнесу робить його успішним.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *