Класичний вінегрет в нашій родині ніхто не їсть, але якщо додати в нього сайру, салат розлітається за лічені секунди: мій хитрий рецепт

Відгриміли салюти і феєрверки, закінчилися традиційні новорічні частування у вигляді салату “Олів’є та оселедця під шубою. Ми втомилися від майонезу і жирних святкових страв. Настав час розвантажити і очистити організм від надмірностей.

Але це зовсім не означає, що необхідно перейти тільки на зелені салати, фрукти і смузі. Вінегрет теж є корисною і поживною зимової закускою, дає енергію і очищає наш втомлений організм.

У моїй родині не дуже шанують це яскраве блюдо, але я знайшла вихід з положення. Кілька несподіваних інгредієнтів, і старовинний російський салат став улюбленою закускою і навіть повноцінним вечерею для моїх домочадців.

Склад салату

  • Буряк.
  • Картопля.
  • Моркву.
  • Цибуля.
  • Яблуко.
  • Сайра консервована.
  • Мариновані огірки.
  • Зелений горошок (консервований).
  • Рослинне масло.
  • Зелень.

Підготовка інгредієнтів

  • Для початку необхідно відварити 4 картоплини, 2 моркви і 4 середнього розміру буряків в мундирі. Краще це зробити в різному посуді, принаймні, відокремте буряк.
  • Злегка теплі овочі очистити і залишити в холодильнику до повного застигання.
  • Очистити і дрібно нашаткувати середню цибулину.
  • Яблуко порізати на кубики.
  • Також чинимо і з остиглими овочами. Картопля, морква і буряк складаємо в окремі ємності і присмачую рослинним маслом. Це потрібно, щоб овочі зберігали свій колір довше.
  • 4 маринованих огірка нарізати на шматочки розміром з горошину.

Збірка салату

  • У великому салатнику змішати всі підготовлені інгредієнти, засипати 2 банки консервованого горошку, попередньо відкинутого на сито для стікання маринаду.
  • Долити ще трохи рослинного масла (за смаком). Можна додати і нерафінована для яскравого аромату, якщо у вашій родині немає затятих супротивників цього корисного продукту.
  • Очистити консервовану сайру від крупних кісток (якщо такі є) і розім’яти її в банку виделкою разом з маслом і соком. Додати рибу у вінегрет.
  • Зелень використовуйте за смаком. У мене для цих цілей в морозильній камері припасені петрушка і кріп з річного городу.

“Постноворічний” страва готова. Думаю, воно знайде своїх шанувальників в кожній родині. Ви можете спробувати додавати в нього і свої улюблені інгредієнти. Я, наприклад, пробувала замінити яблуко на свіжий огірок (заморожений влітку кубиками). Несподіваний смак надають такого вінегрету і смажені шампіньйони. Загалом, проявіть фантазію або просто приготуйте страву за наведеним рецептом і насолоджуйтеся взимку і домашнім теплом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *