Класичні ватрушки з сиром на дріжджовому тесті

Класичні ватрушки з сиром на дріжджовому тесті

Ці пишні ватрушки з ніжною начинкою напевно знайомі вам з дитинства. Щоб вийшло ще смачніше, у сир можна додати трохи родзинок.

Класичні ватрушки з сиром на дріжджовому тесті

  • Автор рецепта: Ірина Сахарова
  • Після приготування ви отримаєте 6 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 210 хвилин

Інгредієнти

  • Борошно 110 г
  • Свіжі пресовані дріжджі 25 г
  • Вода 80 мл
  • Вершкове масло 63 г
  • Білок 1 штука
  • Сіль 2 г
  • Цукор 60 г
  • Ванільний цукор 5 г
  • Борошно 140 г
  • Рослинна олія 1 ст. ложка
  • Яйце 1 штука
  • Сир 250 г
  • Жовток 1 штука
  • Борошно 8 г
  • Цукор 60 г

Спосіб приготування

  • Для опари змішати в мисці борошно та дріжджі з теплою, але не гарячою водою. Накрийте харчової плівкою або рушником.

    Якщо використовуєте сухі дріжджі, візьміть 8 м і розчиніть у воді пару чайних ложок цукру.

  • Залиште миску в теплі на 1,5–3 години. Час від часу перевіряйте, як піднімається опара. Вона повинна збільшитися в обсязі приблизно втричі, стати пористої. Якщо цього не відбудеться, використовувати її не варто.

    Не тримайте опару на протязі. Якщо в квартирі холодно, можна злегка нагріти і вимкнути духовку, щоб температура була в межах 30 °С.

  • Змішайте опару з розтопленим маслом, білком, сіллю, звичайним і ванільним цукром.

    Найпростіше розтопити масло на водяній бані.

  • Потроху засипте борошно і вимісити тісто. На це піде не менше 15 хвилин.

    Щоб полегшити процес, можна використовувати міксер або хлібопічку.

  • Накрийте готове тісто харчовою плівкою або рушником. Залиште в теплі на півтора-два години. За цей час воно повинне збільшитися в кілька разів.

    Бережіть тісто від протягів. При необхідності використовуйте злегка розігріту духовку.

  • Розділіть тісто на кульки вагою по 50 г і розміром приблизно з мандарин. Викладіть на змащене маслом деко.

  • Стакан або іншу ємність посипте борошном і зробіть виїмки на кожному шматочку тесту. Залиште заготовки ще на 30 хвилин в теплі.

    Виїмки можна зробити і руками.

  • Для начинки збийте міксером сир з жовтком, борошном і цукром.

  • Збийте яйце і змастіть тісто. Промазывайте навіть поглиблення під сир. Покладіть у виїмки начинку і знову нанесіть яєчну суміш.

  • Випікайте ватрушки 15-17 хвилин при температурі 180-190 °С. Орієнтуйтеся на свою духовку, час приготування може змінитися.

Десерти та випічка Російська кухня

5.0 3

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *