Капуста, яйця та борошно: пиріг з 3 інгредієнтів, що робили наші бабусі (можна готувати на сковороді і в духовці)

Білокачанна капуста – це джерело вітамінів. З цим дивним продуктом можна приготувати безліч страв в якості першої страви, гарніру, повноцінного вечері або просто закуски.

Існує велика кількість рецептур з різними техніками нарізки, з безліччю додаткових компонентів з використанням капусти. Однак найпростішим і неймовірно смачним є рецепт “Бабусин пиріг”.

Як приготувати

Наші прабабусі та бабусі готували дуже смачно, але разом з тим просто. У той час не було такого достатку продуктів, і доводилося в прямому сенсі готуватимуть “кашу з сокири”.

Отже, для пирога потрібно:

  • білокачанна капуста – 1 маленький качан або половина великого;
  • яйце куряче – 2 великих;
  • мука пшенична – 1 стакан.

В якості приправ використовувати сіль і чорний мелений перець.

Капусту потрібно тонко нашаткувати, додати яйця і спеції. Потім поступово всипати борошно і ретельно розмішувати, щоб не утворилося злиплих грудочок.

Для приготування такого пирога можна використовувати духовку, але нам потрібна проста сковорідка.

Злегка розігрів сковороду з невеликою кількістю рослинної олії на плиті, викладаємо на неї капустяне тісто і обсмажуємо з одного боку п’ять хвилин. Після цього необхідно перевернути наш пиріг і підсмажити з іншого боку такий же час.

При бажанні під час замішування тіста можна додати в нього шинки, грибів або суміш прянощів на ваш смак.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *