Капусняк зі свинячими ребрами і пшоном

Капусняк зі свинячими ребрами і пшоном

Капусняк — це густий, наваристий і дуже ситний суп української кухні. Особливо смачним виходить, якщо настоїться не менше півгодини перед подачею.

Капусняк зі свинячими ребрами і пшоном

  • Автор рецепта: Ірина Сахарова
  • Після приготування ви отримаєте 6 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 120 хвилин

Інгредієнти

  • Ребра свинячі 400 г
  • Вода 3 100 мл
  • Цибуля 2 штуки
  • Картопля 500 г
  • Квашена капуста 400 г
  • Пшоно 100 г
  • Лаврушка 1 аркуш
  • Морква 2 штуки
  • Масло рослинне 2 ст. ложки
  • Томатна паста 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком

Спосіб приготування

  • Свинячі реберця промийте, покладіть в каструлю і залийте 3 літрами води.

  • Доведіть до кипіння, зніміть піну і додайте одну цілу цибулину. Варіть під кришкою приблизно годину на невеликому вогні.

  • Додайте очищену цілу картоплю і готуйте ще 20-25 хвилин. Коли вона звариться, викладіть її на тарілку.

  • Квашену капусту наріжте, якщо шматочки занадто великі і довгі. Якщо хочете, пропустіть її через м’ясорубку.

  • Додайте в каструлю капусту разом з пшоном і лаврушкой. Залиште на вогні ще на 20-25 хвилин.

  • Моркву натріть на крупній тертці. Цибулю наріжте невеликими шматочками. За 5-6 хвилин підрум’яньте ці овочі на сковороді з маслом на середньому вогні.

  • Додайте в сковороду 100 мл води з томатною пастою і перемішайте. Коли рідина закипить, посоліть і посипте цукром.

  • Томіть засмажку на невеликому вогні, поки вона не загусне.

  • Варену картоплю з бульйону розімніть толкушкой і добре перемішайте із засмажкою.

  • З каструлі з м’ясом дістаньте цілу цибулину, вона більше не знадобиться.

  • Додайте в суп засмажку з картоплею, рубану зелень, сіль і перець. Перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

  • Готовий суп залиште під кришкою на 30 хвилин.

Бульйони і супи , Українська кухня

5.0 11

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *