Каннолі
- Автор рецепта: Дарина Родіонова
- Після приготування ви отримаєте 12 порції
- Загальний час приготування рецепту: 60 хвилин
Інгредієнти
- Борошно 2 склянки
- Яйце 1 штука
- Рослинна олія 1 ст. ложка + для смаження
- Цукор 1 ст. ложка
- Червоне виное 1⁄₄ склянки
- Молоко 3 ст. ложки
- Курячий білок 1 штука
- Рікотта 4 склянки
- Цукрова пудра 3⁄₄ склянки
- Мелена кориця 1 щіпка
- Шоколадні краплі або рубані горіхи за смаком
Спосіб приготування
-
Висипте борошно в миску і зробіть в центрі поглиблення.
-
Додайте туди яйце, масло, цукор, вино і молоко.
-
Перемішайте, а потім помісіть тісто руками до однорідності.
-
Розділіть його на декілька частин і розкачайте пластами товщиною близько 3 мм
Щоб розкачані пласти не підсихали, накривайте їх чистим сухим рушником. -
За допомогою гуртки чи іншого предмета виріжте з тіста круглі заготовки діаметром 10 див.
-
Оберніть кожен коло навколо трубочок для каннолі. У тому місці, де сходяться краї тіста, склейте їх збитим білком.
Трубочки для каннолі являють собою невеликі металеві трубки. Їх можна знайти у великих супермаркетах, спеціалізованих магазинах або в інтернеті. -
У каструлі добре розігрійте олію. Його має бути стільки, щоб трубочки могли плавати.
-
Викладіть в гаряче масло 3-4 трубочки і обсмажуйте приблизно за 2 хвилини до золотистого кольору.
Вони будуть спливати, тому для рівномірної прожарювання опускайте їх глибше яким-небудь кулінарним пристосуванням. -
Перекладіть смажені трубочки в один ряд на тарілки, застелені паперовими рушниками.
-
Дуже акуратно зніміть тісто з трубочок.
-
Таким же чином посмажте інше. Остудіть.
-
Змішайте рікотта, цукрову пудру і корицю. Можна збити масу міксером.
Спробуйте готову начинку і, якщо вам не вистачає солодощі, додайте ще пудри. -
Викладіть начинку в кондитерський мішок або в звичайний пакет, відрізавши у нього кінчик.
-
Заповніть смажені трубочки з кремом рікотти.
-
При бажанні кінці трубочок умочіть в шоколадні краплі або рубані горіхи.
Десерти та випічка Італійська кухня