Каннолі

Каннолі

Каннолі — це сицилійські хрусткі трубочки з солодкою начинкою з рікотти. У цьому рецепті для аромату в тісто додається червоне вино, а в крем — кориця.

Каннолі

  • Автор рецепта: Дарина Родіонова
  • Після приготування ви отримаєте 12 порції
  • Загальний час приготування рецепту: 60 хвилин

Інгредієнти

  • Борошно 2 склянки
  • Яйце 1 штука
  • Рослинна олія 1 ст. ложка + для смаження
  • Цукор 1 ст. ложка
  • Червоне виное 1⁄₄ склянки
  • Молоко 3 ст. ложки
  • Курячий білок 1 штука
  • Рікотта 4 склянки
  • Цукрова пудра 3⁄₄ склянки
  • Мелена кориця 1 щіпка
  • Шоколадні краплі або рубані горіхи за смаком

Спосіб приготування

  • Висипте борошно в миску і зробіть в центрі поглиблення.

  • Додайте туди яйце, масло, цукор, вино і молоко.

  • Перемішайте, а потім помісіть тісто руками до однорідності.

  • Розділіть його на декілька частин і розкачайте пластами товщиною близько 3 мм

    Щоб розкачані пласти не підсихали, накривайте їх чистим сухим рушником.

  • За допомогою гуртки чи іншого предмета виріжте з тіста круглі заготовки діаметром 10 див.

  • Оберніть кожен коло навколо трубочок для каннолі. У тому місці, де сходяться краї тіста, склейте їх збитим білком.

    Трубочки для каннолі являють собою невеликі металеві трубки. Їх можна знайти у великих супермаркетах, спеціалізованих магазинах або в інтернеті.

  • У каструлі добре розігрійте олію. Його має бути стільки, щоб трубочки могли плавати.

  • Викладіть в гаряче масло 3-4 трубочки і обсмажуйте приблизно за 2 хвилини до золотистого кольору.

    Вони будуть спливати, тому для рівномірної прожарювання опускайте їх глибше яким-небудь кулінарним пристосуванням.

  • Перекладіть смажені трубочки в один ряд на тарілки, застелені паперовими рушниками.

  • Дуже акуратно зніміть тісто з трубочок.

  • Таким же чином посмажте інше. Остудіть.

  • Змішайте рікотта, цукрову пудру і корицю. Можна збити масу міксером.

    Спробуйте готову начинку і, якщо вам не вистачає солодощі, додайте ще пудри.

  • Викладіть начинку в кондитерський мішок або в звичайний пакет, відрізавши у нього кінчик.

  • Заповніть смажені трубочки з кремом рікотти.

  • При бажанні кінці трубочок умочіть в шоколадні краплі або рубані горіхи.

Десерти та випічка Італійська кухня

3.3 3

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *